spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPanduri de calitate

    Panduri de calitate

    Unitatea de grup pare a se fi păstrat în vestiarul condus de Grigoraş

    Dacă în anii precedenţi atunci când Pandurii era în primele locuri se făceau poze cu clasamentul, acum s-a trecut la o nouă etapă. Grigoraş a îndemnat la calm, iar conducerea nu se mai aventurează în declaraţii. Politica paşilor mărunţi e legea numărul unu la Târgu-Jiu. Grig vrea ca trupa lui să joace fotbal şi să facă victime în campionat. „Le-am mai spus să nu le dispară niciodată plăcerea de a juca. E un lucru extrem de important. Să respecte fotbalul pentru că, mai devreme sau mai târziu,şi el te va răsplăti dacă eşti corect”, este una din filozofiile antrenorului Grigoraş. Chiar dacă din lot faţă de acum ceva timp au plecat jucători valoroşi, gen Chiricheş sau Pintilii, unitatea de grup a rămas puternică. Unul din liderii vestiarului, portarul Mingote spune că schimbările nu au afectat atmosfera de grup. „Nu ştiu dacă suntem o echipă mai valoroasă decât cea din sezonul trecut. Cu siguranţă vom vedea asta după mai multe etape, au venit şi jucători noi acum, să vedem cum se vor adapta… Cam aşa este în fotbal, unii pleacă, cum s-a întâmplat cu Pintilii şi Chiricheş, alţii vin şi încearcă să aibă rezultate la fel ca cei dinaintea lor. Noi vrem să facem treabă bună, avem o echipă bună şi sper să obţinem rezultate bune” a spus Mingote.

    Achiziţiile s-au adaptat

    Grupul pandurilor pare a fi o familie. Iar Grig confirmă asta susţinând că noii veniţi au fost primiţi bine de echipă. „La Răduţ nu e problemă de acomodare. Dorinţa lui a fost să vină, ştia unde vine, ştia în ce colectiv vine, are foşti jucători cu care a mai evoluat la Ardealul Cluj sau Internaţional. Acomodarea a fost rapidă. Şi Mamele e jucător cerebral, cu experienţă, s-a adaptat repede şi e agreat de echipă pentru că îşi face datoria”, spune Grig care garantează pe succesul celor doi. „Sunt sigur că nu ne-am înşelat când i-am luat”, spune Grig. Tehnicianul aşteaptă ca şi jucătorii nou veniţi să confirme. „E diferenţă între Karim, Matulevicius şi Răduţ, Mamele. Pe ultimii i-am văzut meci de meci, le ştiu posibilităţile. Ceilalţi trebuie să demonstreze, sunt necunoscuţi pentru noi şi să arate că merită să fie luaţi în atenţie şi să facem pagini întregi despre ei”, a mai declarat Grigoraş.

    Cinci panduri în echipa etapei

    Au bătut cu 6-2 pe U Cluj. La finalul fiecărei etape se face o echipă a rundei. Cei de la Pandurii şi-au tras partea leului, iar în echipa primei etape şi-au făcut loc cinci panduri, patru din aceştia fiind titulari. Unguruşan a fost desemnat fundaşul dreapta al etapei cu 106 acţiuni reuşite şi 85% pase precise.
    Un alt pandur este Viera, acesta reuşind să marcheze un gol şi să aibă o precizie de 94% a paselor, aşa că a prin echipa etapei în defensivă. Şi Mihai Răduţ a făcut un meci bun, mijlocaşul reuşind să înscrie un gol şi să paseze pentru un altul, având un procentaj de 88% al paselor reuşite. Ultimul pandur titular a fost John Ibeh, autor a două goluri şi al unei pase de gol. Alexandru Grigoraş a fost ales în echipa rezervelor pe postul de fundaş dreapta. La posesie, anul trecut, Pandurii a stat bine. În meciul contra Universităţii, gorjenii au avut o posesie covârşitoare, 35 de minute de posesie, echipa olteană fiind lider absolut în acest clasament. Următoarea clasată e Gloria Bistriţa cu 30 de minute de posesie. Şi la capitolul şuturi oltenii sunt în top, pe locul doi cu 18 şuturi la poarta clujeană.

    Francez în probe

    Grig vrea neapărat întăriri la mijlocul terenului. Aşa că la Târgu-Jiu va veni un jucător francez în probe. „O să vină vineri un jucător la probe. O să-l văd după ce ne întoarcem de la Mediaş. am văzut cv-ul lui, l-am văzut pe dvd, dar nu-i iau până nu-i văd. Pare un jucător interesant, sper să fie o soluţie. E francez”, a mai declarat Grig.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: