spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPanduri de frunte !

    Panduri de frunte !

    Gazeta Sporturilor a făcut echipa campionatului cu trei panduri în primul 11

    Cine spunea că Pandurii este echipa revelaţie a Ligii 1 nu este departe de adevăr. Oltenii au făcut furori în turul Ligii 1, au făcut unul din cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului de toamnă, iar asta se vede în clasament. Târgujienii puteau termina anul pe locul 4 în Liga 1, însă au terminat pe şase pentru că nu au bătut Ceahlăul în ultima etapă. Dar, în afara evidenţierii colective, s-au detaşat şi câţiva remarcaţi individual. Astfel, după fiecare rundă în parte, Gazeta Sporturilor în colaborare cu firma rusească de studiu fotbalistic InStat stabileşte pe baza unor parametrii al fiecărui jucător echipa etapei. În calcul au fost luaţi 174 de jucători, adică toţi cei care au strâns peste 900 de minute. S-a dorit evitarea intrării în echipa campionatului a unor jucători care nu au avut o evoluţie constantă în tur. În plus, s-a ţinut cont de peste 100 de parametrii în urma cărora a rezultat o echipă a turului de campionat. 100% cei care au fost aleşi au şi fost cei mai buni pe posturile pe care joacă.
    Vlad Chiricheş a fost cel mai evidenţiat fundaş central din Liga 1, aşa că nu putea lipsi şi din echipa campionatului,. Fundaşul care în tur a jucat pentru Pandurii i-a întrecut pe toţi apărătorii, aşa că fără nicio emoţie a prins echipa toamnei întrecând jucători plătiţi mult mai bine de la echipe mult mai titrate ca Geraldo Alves de la Steaua, Moţi de la Dinamo, Marcos Antonio de la Rapid, Cadu de la CFR sau Papp de la Vaslui.

    Un alt jucător de la Pandurii care a fost des selecţionat în echipa etapei a fost Mihai Pintilii. Mijlocaşul la închidere al gorjenilor a nu putea rata echipa campionatului, luându-le faţa unor jucători cu pretenţii la echipa naţională ca Alexa, Bourceanu sau Mureşan. Mihai Pintilii a ieşit drept mijlocaşul defensiv al campionatului şi asta datorită aportului în jocul ofensiv. Marea surpriză este prezenţa în primul 11 al campionatului a lui Adrian Rusu. Acesta a ajuns conjunctural pe postul de fundaş dreapta după accidentarea lui Pleaşcă şi a confirmat aşteptările lui Petre Grigoraş. Rusu s-a adaptat pe postul de fundaş dreapta, a jucat bine în special pe faza de apărare unde a fost un adevărat obstacol pentru atacurile adverse câştigând 66% din duelurile cu adversarii. Adi Rusu este o găselniţă a lui Grig, noul fundaş dreapta al pandurilor depăşindu-i pe Rîpă, Luchin sau Rui Duarte, jucători care sunt la bază fundaşi dreapta.

    Peste granzi

    Interesant este că echipa campionatului este formată doar din jucători de la cinci echipe. Psandurii propune trei jucători, Dinamo alţi trei, la fel şi FC Vaslui. Singurele echipe cu câte un jucător în primul 11 al toamnei sunt Oţelul Galaţi şi U Cluj. Şi când ne gândim că primul sub Sălăgean pe postul de fundaş stânga este Cardoso, începem să realizăm că în tur Pandurii chiar a fost o forţă a Ligii 1. Cifrele vorbesc de la sine…

    Echipa campionatului:
    Bălgrădean – Rusu, Chiricheş, Szukala, Sălăgeanu – Adailton, Pintilii, C. Munteanu, Sânmărtean – M. Niculae, Wesley.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: