spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPanduri vechi cu obiective noi

    Panduri vechi cu obiective noi

    Anul trecut, Pandurii a terminat pe locul 2 în Liga 1 şi a devenit vicecampioana României. O mare performanţă la care au pus serios umărul jucători care între timp au luat alte direcţii. Aşa se face că de la Târgu-Jiu au plecat foarte mulţi fotbalişti, unii ajungând în străinătate alţii prin România.

    Unii se bat la retrogradare

    John Ibeh a plecat de la Pandurii la Aris Salonic unde a jucat în patru meciuri totalizând 236 de minute. Nigerianul care anul trecut a marcat pentru Pandurii opt goluri încă nu a reuşit să spargă gheaţa în Grecia. Echipa pentru care joacă Ibeh este lanterna roşi din prima ligă greacă cu cinci puncte strânse după şapte partide. În aceste condiţii, Aris Salonic are ca obiectiv doar evitarea retrogradării. Un alt fost pandur, Dan Nistor a plecat de la Târgu-Jiu după ce a început actualul sezon în România. Ajuns în Franţa la Evian, Nistor a primit greu permisul de muncă, aşa că aproape o lună doar s-a antrenat. Nistor a prins de cinci ori banca de rezerve a celor de la Evian şi în doar două meciuri a şi jucat totalizând 40 de minute. În acest moment, Evian ocupă locul 16 din 18 în Ligue 1. Astfel, şi Nistor se va bate la evitarea retrogradării.

    Alţii trag la Europa

    Ousmane Viera este titular de drept la Rizespor în Turcia. În cele şapte etape scurse din campionatul turc, ivorianul care a purtat banderola de căpitan a pandurilor a fost integralist pentru Rizespo. Astfel, Viera a stat pe teren toate minutele, 630 primind un singur cartonaş galben. În acest moment, Rizespor ocupă locul 5 în prima ligă turcă având 13 puncte acumulate în cele şapte etape, la doar trei puncte în spatele liderului Fenerbahce.
    Alex Vlad este un alt fost pandur care a plecat de la Târgu-Jiu în străinătate. Gorjenii au încasat 1,3 milioane de euro pe Vlad de la Dnepr, însă românul are apariţii sporadice în echipa lui Juande Ramos. Astfel, Vlad nu a prins în campionatul Ucrainei decât de trei ori banca de rezerve, nereuşind încă să debuteze în cele 11 jocuri din campionatul intern. Totuşi, Alex Vlad a prins trei partide în Europa League pentru Dnepr, una chiar împotriva pandurilor. Alex Maxim este poate cel mai tare transfer făcut de Pandurii. Jucătorul a fost vândut în Bundesliga la VfB Stuttgart, acolo unde s-a şi adaptat deşi mulţi spuneau că nu va da randament. Aşa se face că Maxim a devenit om de bază în echipa şvabilor având un randament foarte bun. În acest campionat, Maxim a oferit cinci pase de gol coechipierilor săi dar a marcat şi trei goluri. Acesta pare să fie unul din cei mai buni jucători care au trecut pe la Pandurii alături de Vlad Chiricheş. Nu trebuie uitat nici acest fundaş ajuns căpitan la echipa naţională, Chiricheş fiind acum component al echipei din Premier League, Tottenham.

    Ceilalţi în mediocritate

    Sunt şi jucători care au îmbrcat tricoul echipei Pandurii şi care au făcut pasul înapoi în carieră. De francezul Karim Boutadjine nu se mai ştie nimic, Adi Rusu a ajuns la Pâncota, iar Vale Lemnaru la Universitatea Cluj. Un alt fost pandur în sezonul trecut, Mihai Răduţ s-a întors la Steaua, Claudiu Voiculeţ a ajuns rezervă la CFR Cluj, iar Cosmin Băcilă joacă pe la Pandurii 2. Nu trebuie uitat nici Alex Grigoraş care a ajuns la Săgeata Năvodari unde face tuşa.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: