spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, bătuţi de nemţi!

    Pandurii, bătuţi de nemţi!

    Rezultate în amicale: Karslruhe – Pandurii 1-0 şi TSV Munchen 1860-Pandurii 2-1

    Edi Iordănescu trage concluzia: „Astfel de jocuri tari nu ne pot face decât bine”

    Edi Iordănescu şi Narcis Răducan au vrut amicale tari pentru Pandurii în Spania, aşa că şi-au asumat şi riscuri. Ambii ştiu că şi pierzând în faţa unor forţe ale fotbalului din Vestul Europei poţi creşte mult mai mult decât dacă baţi cu 11-1 sau 15-0 echipe de bucătari şi ospătari de la hotelurile de prin Turcia. „Ne vom bate cu cele mai bune echipe din România, avem nevoie încă de acum de meciuri tari”, spune Edi Iordănescu. aşa că echipa lui deja a jucat două meciuri de verificare în Spania, ambele pierdute în faţa nemţilor de la Karslruhe şi Munchen 1860. „Astfel de jocuri tari nu ne pot face decât bine”, spune Edi Iordănescu.

    sport-01-25

    Au cedat

    Mai întâi, Pandurii a pierdut la limită meciul cu Karslruhe SC, echipă care cu patru zile înainte bătea şi marele Bayern Munchen într-un amical. A fost 2-1 cu Bayern Munchen şi 1-0 cu Pandurii, victorii importante pentru echipa din eşalonul doi din Germania, Karslruhe SC. A urmat pentru Pandurii un nou meci de verificare, de data aceasta contra unei alte echipe tari şi de tradiţie din Germania, TSV Munchen 1860. Şi în acest joc oltenii au cedat la limită, scor 1-2, un eşec la care au pus umărul serios şi fotbaliştii lui Edi Iordănescu. TSV a deschis scorul în minutul 9 după autogolul lui Mingote, iar apoi după pauză nemţii au majorat diferenţa la 2-0. Abia pe final, în minutul 90, Andrei Piţian a redus din handicap. Totuşi, la fel ca şi în primul meci, gorjenii au avut şi momente bune de joc, momente în care au avut posesia şi au pus presiune pe echipa adversă.

    Concluziile lui Edi

    Oboseala şi nivelul de pregătire între echipa lui şi adversare au făcut diferenţa. Aceasta sunt concluziile trase de Edi Iordănescu după primele două meciuri de verificare. „Mă declar mulţumit de nivelul adversarilor şi de prestaţia echipei noastre. Am mizat pe majoritatea jucătorilor. Toţi cei care au intrat au fost preocupaţi să ofere un grad ridicat de implicare, concentrare, determinare. Au încercat să respecte sarcinile şi asta m-a mulţumit. Ne-am creat ocazii. Mă bucură atitudinea şi implicarea”, spune Edi Iordănescu. Mai mult, antrenorul susţine că deşi pune accent pe rezultate şi în amicale, aceste rezultate sunt influenţate şi de starea fizică a echipelor. „Alt factor care a influenţat jocurile este gradul de oboseală pentru că noi avem anumite etape de parcurs şi nu putem să ne creionăm pregătirea în funcţie de amicale. Contează rezultatele, pun preţ de amicale pentru că vreau să construiesc o mentalitate solidă, însă suntem conştienţi că gradul de oboseală îşi pune amprenta pe aceste jocuri. Vorbim de echipe care se află în perioade diferite, nemţii sunt mai aproape de startul competiţiei, noi suntem abia în prima parte de acumulări şi s-a văzut că au un ritm superior şi sunt mai aproape de forma sportivă care se recomandă”, a mai spus Iordănescu.

    Laude pentru noii veniţi

    Până acum, pandurii a transferat trei jucători, Florin Acsinte, Adrian Ropotan şi Alexandru Răuţă. Cei trei au evoluat deja pentru echipa olteană şi au obţinut deja primele laude. „I-am lăudat de faţă cu toţi jucătorii, ei şi-au dorit mult să joace la noi, aşa că au evoluat în primul meci amical fără a avea semnat ceva cu noi. Sunt jucători care ne vor ajuta mult”, spune narcis Răducan. Şi antrenorul Edi Iordănescu se declară mulţumit. „Cei trei sunt jucători pe care i-am dorit şi sunt sigur că se vor adapta repede şi vor da un plus valoric acestui grup”, a comentat şi Edi Iordănescu într-un interviu acordat pe site-ul oficial al pandurilor.

    „Nu suntem la capacitate maximă, încet-încet ne vom apropia de forma sportivă de competiţie. Vom mai avea antrenamente solicitante şi sunt sigur că băieţii se vor implica”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: