spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, condamnaţi la victorie

    Pandurii, condamnaţi la victorie

    Mihai Prunariu spune: „Fiecare meci trebuie să-l câştigăm dacă vrem să ne atingem obiectivul, locul 4 şi calificarea în cupele europene”

    După semieşecul cu iz de înfrângere contra Săgeţii Năvodari, pentru Pandurii urmează un meci aproape decisiv în lupta pentru ocuparea locului 4. Gorjenii vor juca chiar în prima zi de Paşte, duminică de la ora 16:00 la Botoşani contra echipei revelaţie a sezonului, FC Botoşani. „E un moment important pentru că suntem la patru puncte de locul patru. În etapa trecută am fost perdanţi, noi am luat un punct în timp ce alte echipe au câştigat câte trei. Să sperăm că vor fi şi vremuri mai bune pentru noi”, spune antrenorul pandurilor, Cristi Pustai. Acesta, în cazul unui eşec poate fi demis, aşa că şi pentru tehnician jocul este important.

    Deplasare grea şi lungă

    Vicecampioana României, Pandurii nu are altă variantă decât victoria în jocul de la Botoşani. Obiectivul pe termen scurt este clar: două victorii din meciurile cu Botoşani şi Timişoara. „Ar fi ideal să nu mai pierdem nici un meci. Ar fi cel mai bine. Important ar fi să reuşim în deplasare acelaşi parcurs bun şi acasă să câştigăm pentru că sunt 6 jocuri în care nu am învins. Eu sper de la acest meci să păstrăm linia bună din deplasare şi să obţinem maxim posibil. Întâlnim o echipă care şi în tur era revelaţia turului, acum e revelaţia returului. Ne aşteaptă un meci foarte greu. E şi o deplasare foarte lungă”, a declarat antrenorul pandurilor, Cristi Pustai. Tehnicianul oltenilor mizează pe faptul că echipa sa se descurcă mai bine în deplasare decât pe teren propriu. „În acest moment suntem pe locul 2 la meciurile din deplasare şi asta ne dă puţină încredere. Noi avem încredere şi vrem toate punctele de la Botoşani. Ar fi bine să le obţinem pe toate trei, vedem ce face şi Dinamo care are acasă cu Astra. La Vaslui e telenovelă, se prezintă sau nu, dacă vin în ziua meciului s-ar putea să şi câştige”, a mai declarat Pustai.

    Pentru meciul de la Botoşani, antrenorul oltenilor trebuie să facă anumite schimbări în echipă. „Breeveld e suspendat, dar revine Elton. Ciucur nu va mai juca până la final, a fost depistat cu apendicită şi trebuie operat. Este o apendicită sub acută. El a acuzat ceva dureri de două săptămâni, am crezut că este o pubalgie abdominală, dar a fost la ecograf şi i s-a recomandat operaţia”, a spus Pustai. Astfel, mijlocaşul se va opera săptămâna viitoare la Iaşi, urmând să revină la echipă abia în sezonul viitor.

    Revenind la meciul de la Botoşani, Pustai nu va mai miza pe sistemul cu doi atacanţi, aşa că Giusti va fi din nou singur în avanposturi. „Nu a prea dat roade sistemul cu doi atacanţi. Ca să joci 4-4-2 trebuie să ai şi cele două vârfuri şi jucătorii de bandă cu inteligenţă să înţeleagă când să faci presing şi când să te retragi sub nivelul mingii. E greu. Am încercat sistemul acesta din dorinţa de a marca cât mai repede cu Săgeata, să avem un meci uşor. La Botoşani altfel stau datele, şi în general în deplasare se potriveşte stilului nostru de joc cu o echipă scurtă într-o zonă de opresiune de unde să fim reactivi”, a declarat Pustai. Tehnicianul nu va miza pe Matulevicius decât dacă va fi nevoie pentru câteva minute. „Matulevicius nu ştiu cât ar putea să ducă meciul acesta. A fost meciul luni, e şi o deplasare lungă. Trebuie să avem răbdare cu el. nu cred că va fi o soluţie în primii 11 în deplasare. Vom aştepta să se mai pregătească puţin, am primit şi nişte semnale mai negative de la doctori că nu ar fi bine să joace 90 de minute şi să fim mai atenţi cu el. E bine că-şi doreşte mult, dar trebuie să-l temperăm pentru că dacă se accidentează riscăm să-l pierdem”, a mai declarat antrenorul oltenilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: