spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, dreg busuiocul pe final!?

    Pandurii, dreg busuiocul pe final!?

    Cu 7 sau 9 puncte din ultimele 3 etape, Pandurii ar urca în clasament într-o zonă liniştită

    Acest tur de campionat a fost unul greu pentru cei de la Pandurii, rezultatele nefiind la nivelul aşteptărilor. Aşa se face că doar în cinci din cele 14 etape echipa s-a aflat deasupra liniei ce trimite în Liga a II-a, în acest moment echipa aflându-se pe loc ce asigură menţinerea în prima ligă. Totuşi, situaţia se poate îmbunătăţi şi mai mult, însă este obligatoriu ca în cele trei etape rămase de jucat în 2014 echipa să obţină minim 7 puncte. Se pot obţine chiar şi 9 puncte pentru că adversarii nu sunt chiar din prima partea a clasamentului.

    Pot obţine şi maxim

    Târgujienii au planuri frumoase pentru acest final de sezon. „Sperăm ca această victorie de la Braşov să fie un nou început, să realizăm cât mai multe puncte în ultimele trei etape”, spune antrenorul Grigoraş. Acesta se gândeşte în special la punctele care se vor pune la bătaie pe teren propriu, adică la victorii în meciurile cu FC Botoşani şi Rapid. „Ar fi o mare realizare dacă am câştiga cele două meciuri de pe teren propriu. Ar aduce mai multă linişte şi încredere într-un campionat echilibrat din care la final retrogradează 6 echipe”, spune Petre Grigoraş. Între cele două meciuri de acasă, gorjenii vor evolua şi în deplasare la CSMS Iaşi, o echipă aflată de asemenea în subsolul clasamentului.

    În aceste condiţii se pot obţine măcar şapte puncte, dacă nu chiar nouă puncte, ceea ce ar propulsa echipa gorjeană într-o zonă mai liniştită din clasament. Cu nouă puncte cu siguranţă echipa ar ocupa unul din primele opt locuri din clasament, ar fi pe o poziţie care ar aduce liniştea în jurul echipei pentru perioada de iarnă.
    În acest moment, Pandurii a strâns 15 puncte, la care dacă se vor mai adăuga nouă s-ar ajunge la 24 de puncte ceea ce este de bun augur pentru partea a doua a sezonului. Însă pandurilor nu le va fi uşor să câştige aceste meciuri, fiecare echipă pe care o vor întâlni va evolua şi ea cu gândul de a obţine maxim şi a-şi face viaţa mai uşoară în Liga 1. Oricum ar fi, punctul de vedere al antrenorului este susţinut şi de preşedintele Mihai Prunariu. „Suntem cu toţii bucuroşi pentru victoria de la Braşov, aveam mare nevoie de ea. Urmează acum 3 jocuri la fel de importante unde avem ca obiectiv minim 7 puncte. La Braşov echipa a jucat mult mai aşezat, nu am mai avut nici ghinionul din meciurile precedente”, a declarat Mihai Prunariu.

    Azi se trage Cupa Ligii

    Săptămâna trecută cei de la Pandurii au avut emoţii la tragerea la sorţi pentru sferturile Cupei României, astăzi vor avea emoţii pentru tragerea la sorţi a sferturilor Cupei Ligii. Două competiţii pe care târgujienii le-au abordat cu seriozitate, două competiţii pentru care oltenii au făcut sacrificii mari. „Fiecare meci îl tratăm serios, şi asta vom face în continuare indiferent de competiţie”, a comentat Grig. Şi preşedintele Mihai Prunariu este pe aceeaşi lungime de undă. „Vrem să ne calificăm în fazele superioare şi în Cupa României şi în Cupa Ligii, să mergem în primăvara celor două competiţii. În Cupa României cred că putem să câştigăm cu U Cluj iar marţi vom vedea cu cine şi unde vom juca în Cupa Ligii. Nu am nicio preferinţă în privinţa adversarului. Cred că avem potenţialul de a ne îndeplini aceste obiective pe termen scurt iar din iarnă vom mai vedea ce va fi”, a mai spus Prunariu. Procedura tragerii la sorţi este simplă, nu există capi de serie, echipa trasă prima din urnă va fi gazdă, aşa că totul ţine şi de noroc. În această fază s-au calificat următoarele echipe: Steaua, Astra, Dinamo, Pandurii, FC Viitorul, Oţelul Galaţi, CSMS Iaşi şi Universitatea Cluj, meciurile urmând să aibă loc în perioada 12-14 decembrie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: