spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, egal cu iz de eşec !

    Pandurii, egal cu iz de eşec !

    Gorjenii nu au putut bate ultima clasată din Liga 1, Corona Braşov

    Vicecampioana României a ratat o şansă bună de-a se apropia de locurile fruntaşe. Pandurii a făcut doar 1-1 contra celei mai slabe echipe din Liga 1, Corona Braşov. Campionatul e lung, însă gorjenii s-au împiedicat sub Tâmpa şi au ratat o mare ocazie de a câştiga 3 puncte mari.

    Goluri rapide

    Pe o vreme rece, de iarnă, la Poalele Tâmpei, vicecampioana României, Pandurii a jucat împotriva celei mai slabe echipe din prima ligă. Oltenii au revenit la Liga 1 după un meci în Europa, eşecul din deplasarea de la Dnepr, scor 1-4. Deja devine un obicei pentru gorjeni ca după meciurile internaţionale să aibă probleme în start de meci în campionat. Aşa a fost şi la Timişoara, meci început de la 1-0. La fel şi acum contra Coronei. După o ocazie mare a lui Sipo Bohale, acesta şutând din careu în portarul Marc, a picat golul. În minutul 3 gazdele de la Corona au primit un cadou din partea gorjenilor. Penalti clar ca lumina zilei. Pleaşcă a comis-o grav în faţa unui fost coleg. Brata a frânat în careu, însă Pleaşcă a venit ca fulgerul şi nu a mai putut evita contactul cu adversarul, aşa că l-a tamponat pe Brata. Centralul Sebastian Colţescu a dat penalti, iar Buş a marcat cu sânge rece. 1-0 pentru lanterna roşie, şi deşi mai erau multe minute de joc se contura o surpriză. Jocul pandurilor la mijloc nu a mers în startul meciului, multe erori de pasare, mijlocaşii centrali nu se regăseau, Eric era pierdut pe teren, iar Cristi Pustai fierbea pe margine. După un prim sfert de oră modest, oltenii şi-au mai revenit, au preluat conducerea jocului. În minutul 18, Nicoară a centrat de pe stânga, portarul gazdelor, Marc a ieşit pe sub minge, aceasta a ajuns la Shamsin care a marcat cu latul din 7 metri. Gol venit tot în urma unui cadou, la fel ca şi la primul gol.

    Gorjenii au continuat să aibă controlul asupra jocului, să domine, însă era o dominare sterilă, fără a da emoţii adversarilor. Partea a doua a meciului a început cu oltenii în atac. După un şut total aiurea al lui Nicoară, a urmat o fază judecată eronat de către asistentul Bogdan Velicu, acesta sancţionându-l pe Breeveld scăpat singur cu Marc. Replica pandurilor a venit în minutul 56, Eric i-a pasat lui Dos Santos, dar acesta la fel ca şi Sipo Bohale a preferat şutul în loc să-i paseze în faţa porţii lui Shamsin, libanezul fiind în poziţie ideală de gol. Gazdele au ieşit la atac, Neacşa şi Buş au scos din joc patru panduri, însă într-un final gorjenii au evitat golul. Gorjenii păreau că împing jocul spre careul advers, însă acea presiune a pierdut din consistenţă după ce Paul Anton a fost eliminat pentru două galbene. Din minutul 66 gorjenii au jucat cu un om mai puţin, iar asta s-a simţit în jocul gorjenilor care nu au mai fost periculoşi în ofensivă. Nici gazdele nu au mai excelat, însă în minutul 93 Eric a trimis din careu mingea în transversală, iar aceasta a ieşit afară. S-a terminat nedecis, 1-1.

    Au cerut patru penaltiuri

    Centralul Sebastian Colţescu a avut probleme la meciul de aseară de la Braşov. Craioveanul a avut în primele 45 de minute cel puţin trei decizii grele pe care nu le-a judecat aşa cum trebuie. Dacă în minutul 3 a dat penalti corect pentru Corona, în alte trei faze centralul a greşit. Prima dată, Sebastian Colţescu nu a dat penalti pentru Pandurii în minutul 2 la un henţ în careu al unui jucător de la Corona. Apoi, Colţescu nu a dat penalti nici pentru Corona după un cot al lui Paraskevas în gâtul lui Vranjkovic, fază petrecută în minutul 30. După 14 minute, Colţescu putea să mai acorde un penalti, însă a lăsat jocul să continue la talpa pusă pe tibie în careu de Tudose lui Eric. O nouă fază ciudată s-a petrecut în minutul 53, atunci când Shamsin a fost secerat în careu, dar centralul nu a dat penalti. În minutul 82, Cristi Pustai şi-a ieşit din minţi după ce Nicoară a căzut şi el în careu, dar Colţescu a lăsat jocul să continue spre disperarea antrenorului de la Pandurii.

    „E greu să joci cu un om în minus. Am încercat să jucăm, terenul nu a fost bun. Sunt mai multe obstacole. Anton a fost eliminat uşor, nu a făcut fault. Nu comentez”, Eric de Oliveira

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: