spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, egali cu campionii

    Pandurii, egali cu campionii

    Gorjenii au revenit de la 0-2 şi puteau da chiar lovitura în faţa unor rezerve de la Steaua

    Pandurii a jucat aseară în Ghencea contra Stelei într-un meci în care campioana şi vicecampioana ediţiei trecute au făcut spectacol. Gorjenii au jucat din nou slab 45 de minute, însă s-au salvat în partea a doua atunci când au avut superioritate numerică şi au reuşit să smulgă un punct de moral în faţa viitoarei campioane a României. Acum, gorjenii trebuie să spargă gheaţa şi în meciurile de acasă, iar joi au ultima ocazie contra codaşei Corona Braşov.

    Două părţi diferite

    Trist dar adevărat, 11 contra 11, Pandurii nu se ridică nici măcar la nivelul rezervelor de la Steaua. Gorjenii au dezamăgit în prima partea a jocului de aseară din Ghencea şi deşi au avut câteva acţiuni la poarta stelistă au comis-o în apărare tocmai în startul jocului, aşa că după primul sfert de oră tabela arăta deja un 2-0 pentru actuala şi viitoarea campioană a României. După o ocazie a lui Pleaşcă, şutul pandurului fiind scos de Niţă, gazdele au dat două lovituri. Mai întâi, centralul Cojocaru a dictat uşor penalti după un şut al lui Neagu care l-a lovit involuntar în braţ pe Breeveld, însă balonul a fost pus pe var, iar Keşeru a deschis scorul. Acest gol le-a picat rău oltenilor care după şapte minute au mai greşit o dată, Neagu şi Răduţ lucrând la o fază care i-a lăsat fără reacţie pe fundaşii olteni, aşa că Iancu a marcat cu poarta goală în faţă pentru 2-0. Părea un galop de sănătate pentru rezervele Stelei.

    Oltenii au reuşit să-şi creeze o ocazie mare, Erico a şutat din careu dar mingea a lovit bara transversală. Apoi au mai urmat câteva acţiuni care nu au adus pericol la buturile lui Niţă. Deşi aveau în faţă jucători care freacă tuşa la Steaua, cel mai bun exemplu fiind formula de fundaşi în care nu se regăsea nici măcar un fundaş central de meserie, ci doar trei fundaşi dreapta şi unul stânga, nu a contat în jocul gorjenilor care au avut o comportare palidă. Mai mult, din minutul 38 jocul s-a schimbat radical după ce atacantul italian Piovaccari a făcut două faulturi prosteşti la mijlocul terenului, aşa că a fost eliminat şi a oferit gorjenilor şansa de a intra în meci. Până la pauză s-a ai consemnat un şut al lui Matulevicius, scos de Niţă.

    Având om în plus, Grig a scos un fundaş, Momcilovic şi a forţat cu atacantul Shamsin. La 14 secunde de la reluarea jocului, Anton a recuperat mingea, a adus-o în preajma careului de 16 metri, iar dintr-o deviere balonul a ajuns cu şansă la Matulevicius care din 7 metri a închis ochii, a şutat şi a marcat. Cu trei atacanţi de meserie în teren, oltenii au forţat, Steaua nu a mai trecut centrul terenului, iar apărarea improvizată a gazdelor s-a clătinat serios. Shamsin a şutat din lovitură liberă la o palmă de poarta gazdelor, apoi Breeveld a tras peste poartă pentru ca apoi Alex să şuteze şi el dar Niţă să evite în ultimul moment golul la fel ca şi la şutul lui Erico de la 30 de metri scos de sub bară de portar. Steliştii se apărau eroic în faţa unor gorjeni care simţeau că pot da lovitura. Ei bine, în minutul 72 Nistor a prins un şut de la 20 de metri, balonul a fost deviat de Matei şi s-a dus lobat peste Niţă în poarta stelistă. 2-2 şi mai erau minute multe de jucat. În minutul 75 Alex dos Santos nu a ajuns la centrarea lui Shamsin. Oltenii au făcut uşor pasul înapoi, nu au mai forţat şi s-a încheiat nedecis, 2-2.

    Prunariu lângă Prodanca

    Preşedintele Consiliului de Administraţie, Mihai Prunariu a luat loc în una din lojele de pe Ghencea. Dacă în dreapta a luat loc avocatul Gigi Pecingină, în dreapta oficialului oltean a stat Ana Maria Prodan, soţia antrenorului de la Steaua şi impresar de jucători. Se ştie că la Târgu-Jiu sunt mai mulţi jucători pe care Prodanca îi reprezintă ca şi impresar.

    Moment de reculegere

    Înaintea meciului e aseară, cele două echipe şi oficialii au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului arbitru asistent Pavel Gheba. Acesta s-a sinucis la finalul săptămânii trecute împuşcându-se în cap cu arma cumnatului său. Fostul arbitru avea 48 de ani încheindu-şi activitatea în sezonul în care oltenii au debutat în Liga 1, 2006.

    Au închis etapa şi deschid alta

    Ieri, Liga Profesionistă de Fotbal a dat publicităţii programul etapei a 33-a. Această rundă se va juca la finalul acestei săptămâni de joi şi până sâmbătă seara. Gorjenii vor evolua joi, adică peste două zile pe teren propriu împotriva celor de la Corona Braşov. Partida va începe la ora 18:30 pe Municipal fiind în direct pe Digi Sport. Astfel, Pandurii a închis etapa a 32-a şi o va deschide pe a 33-a.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: