Pandurii, griji pentru campionat, emoții pentru Cupă!

0
10

Târgujienii vor juca vineri la Botoșani cu gândul la finala de la București

Prinși între luptele pentru evitarea retrogradării și mândria de a ridica deasupra capului un trofeu, cei de la Pandurii trebuie să facă față seriei de meciuri care urmează. Și traseul nu este deloc ușor atâta timp cât situația din campionat nu este lămurită 100%, existând în continuare griji pentru retrogradare. La Botoșani, vineri de la ora 18:30, Pandurii nu trebuie să piardă pentru a se depărta de acea zonă fierbinte a clasamentului…

Calcule peste calcule

Echipa lui Edi Iordănescu este prinsă în mijlocul unui vârtej periculos, lupta pentru retrogradare în Liga 1 fiind extrem de dură. Tocmai de aceea, antrenorul pandurilor suflă și-n iaurt pentru a nu avea surprize neplăcute, așa că înaintea acestui meci din Moldova, Iordănescu a vorbit foarte mult cu jucătorii pentru a-i face să conștientizeze importanța acestui joc. „Sigur că inevitabil ne gândim şi la finală, dar obiectivul nostru principal rămâne acela de a salva echipa de la retrogradare, am mai făcut un pas important la ultimul joc cu FC Braşov şi în continuare mai avem de muncă. Ne uităm şi la rezultatele contracandidatelor, dar noi avem un target, un anumit punctaj pe care trebuie să îl face ca să nu ajungem să stăm la mână altor rezultate. Rezultatele din ultima etapă au surprins puţin, însă dacă facem comparaţie cu situaţia noastră de săptămâna trecută, stăm mai bine, pentru că învingând Braşovul deja ne-am distanţat de încă o echipă. Ne-am recăpătat încrederea”, spune antrenorul pandurilor.

Acesta merge mai departe și spune că adversarul este unul periculos. „La Botoşani e un joc în care vom întâlni un adversar în lupta pentru Cupele Europene, deja şi-au manifestat în mod public acest obiectiv al lor. Ei vin după o înfrângere la scor la CFR Cluj, dar eu am văzut jocul şi pot spune că nu aceea este valoarea acelei echipe. Au demonstrat în mai multe rânduri că la jocurile de acasă au altă forţă spre deosebire de jocurile în deplasare. Suntem pregătiţi să întâmpinăm un adversar motivat, care vine şi după un duş rece şi cu siguranţă că nu vom avea un joc uşor, însă noi trebuie să ne întoarcem de acolo cu punct sau puncte, ca să putem să ne îndeplinim obiectivul, adică să facem minim 40 de punct”, a mai declarat Iordănescu.

Încălzire pentru finală

Mai mult, Edi Iordănescu știe că echipa lui poate obține multe în acest joc, pe lângă liniște și un dram de încredere pentru finala Cupei Ligii. „Rezultatul de la Botoşani contează foarte mult înaintea Cupei Ligii, trebuie neapărat să ne întoarcem cu ceva de acolo, minim un punct spun eu, e o deplasare grea din punct de vedere al distanţei, e foarte lungă, o să încercăm să o facem din două bucăţi, dar nu ne va fi uşor. Influenţează, pentru că în condiţiile în care reuşim un rezultat pozitiv la Botoşani ai alt tonus şi altă încredere şi pentru finală. Botoşani este o echipă care îşi propune să joace un fotbal pozitiv. A avut şi meciuri bune, când şi-a dominat adversarii, e o echipă care în jocul de acasă încearcă să iasă prin construcţie, să aibă o circulaţie bună a mingii, are o construcţie directă, încearcă să împingă jocul, încearcă să aibă iniţiativă, să controleze şi pentru noi acesta este un lucru bun, pentru că şi noi suntem o echipă pozitivă. Îmi doresc un joc în care noi să dăm dovadă de echilibru, nu putem anticipa în acest moment în ce măsură echipele îşi vor împărţi momentele de control al jocului, însă cu siguranţă că fiind faţă în faţă două echipe care îşi propun un fotbal pozitiv, sunt sigur că vor fi multe momente de joc bun, cu calitate”, a încheiat Iordănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here