spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, griji pentru viitor!

    Pandurii, griji pentru viitor!

    Gata cu fotbalul, începe munca. Fotbaliștii sunt în vacanță, însă conducerea celor de la Pandurii ar trebui să fie în focuri. „Pentru noi se încheie un sezon, ne-am realizat obiectivul, sunt mulțumit. Ne așteaptă un an greu, 13-14 jucători sunt la final, iar asta înseamnă un an de reconstrucție. Vrem la anul să fim mai sus, locul e mult mai sus decât clasarea din acest sezon”, spune Edi Iordănescu.

    Gata cu trecutul

    Scăpați de grijile retrogradării în penultima etapă a campionatului, cei de la Pandurii au jucat degajat partida cu Rapid, joc tranșat de gorjeni în favoarea lor. „Suntem mulțumiți pentru finalul de sezon, pentru că ne-am realizat obiectivul. Nu am pierdut ultimele patru meciuri, am legat două victorii consecutive. Îmi felicit băieții. Rezultatul vorbește de la sine, am făcut un joc exact defensiv, nu întâmplător nu am primit gol. Știam că Rapidul are jucători de calitate și doresc să arate că nu merită să meargă în Liga a 2-a. Nu comentez soarta Rapidului, dar spun că fotbalul nostru va fi mai trist fără echipe ca Rapidul, Galațiul sau U Cluj, echipe cu tradiție și suporteri în spate, echipe care reprezintă ceva în fotbalul nostru”, a comentat Edi Iordănescu imediat după meciul din Giulești. Vorbind despre situația Rapidului, dar și a echipei sale, Iordănescu spune că e greu să joci sub tensiune. „Rapidiștii au dorit să arate că locul lor este în Liga 1. Această echipă dacă era în actuala componență de la începutul campionatului nu era în situația asta. Îmi închipui cum au trăit anumite jocuri, și noi am trăit la fel. Ei avut de recuperat multe puncte. Nici nouă nu ne-a fost ușor, am avut multe absențe, la ce mentalitate este în România e greu să mai găsești motivația. Rapidul are forța necesară având acest public să revină după un an în Liga 1”, a mai declarat Iordănescu.

    Obiectiv de viitor

    Acest campionat s-a încheiat, pentru gorjeni urmează altul. De acum încolo gorjenii își fac griji pentru ceea ce urmează, un sezon în care planurile vor fi altele. „Nu vreau să comentez noul sistem, dar poate că era mai bine dacă nu se încerca abrupt de la un sistem la altul cu retrogradarea a o treime a echipelor. Sunt decizii luate, sper să fie inspirate, vreau să revină. Obiectivul pentru sezonul viitor va fi calificarea în play-off, sigur că sunt multe echipe care au probleme și vor fi echipe din play-aut să meargă în cupele europene. Vedem, noi ne propunem să fim în primele 6 locuri. Dacă vom avea posibilitatea de a merge în cupele europene ne vom bate să realizăm acest obiectiv. La mijloc e multă muncă, plecând un număr mare de jucători trebuie să punem în loc. trebuie să avem grijă la selecție, nu avem timp mult la dispoziție. Vreau să arătăm ca o echipă competitivă”, a declarat Iordănescu.

    Își laudă elevii

    Tehnicianul pandurilor spune că în lotul echipei sale se regăsesc jucători de calitate. „Avem mai mulți jucători care merită să ajungă la națională. Avem jucători tineri, Roman, Răduț, Anton, mai sunt Nistor și Pintilii. Pandurii are jucători care pot aspira la națională. Nu e ușor să atragi atenția de la locul 10 sau 11”, a mai punctat Iordănescu. Totuși, din actualul lot, prea puțini jucători vor mai continua să joace aici. „Problema este că avem foarte mulți jucători la final de contract, la final de împrumut. Nu mă apuc acum să-i enumăr, dar trebuie să fim foarte atenți. Nu putem să aducem nici foarte mulți jucători din străinătate pentru că nu avem controlul exact asupra lor, nu îi știm”, a încheiat Iordănescu.

    „Avem o listă cu jucători din Liga 1 și străinătate. Am mână liberă la selecție, sunt condițiile mele puse. Dacă aducem prea mulți jucători din străinătate au nevoie de perioadă de adaptate. Există riscul să mai fim și neinspirați. Vrem 5-6 jucători din Liga 1”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii

    „Încercăm să facem un echilibru, o balanță, între ce aducem de aici, din competiția noastră, pe care îi știm foarte bine, și cei pe care îi aducem de afară. Eu mi-aș dori să menținem cât mai mulți dintre jucătorii pe care îi avem acum”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: