spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, în horă pentru Europa

    Pandurii, în horă pentru Europa

    Eugen Pârvulescu spune: „Locul 4 se va decide în ultima etapă şi noi vom fi câştigători”

    Succesul obţinut de Pandurii la Mediaş a dat moral oltenilor. „Este o victorie foarte importantă, se câştigă greu acolo la Mediaş”, spune preşedintele executiv al oltenilor, Eugen Pârvulescu. Şi antrenorul Cristi Pustai susţine că cele trei puncte pot cântări decisiv la finalul sezonului. „Ştiam că întâlnim o echipă puternică, redutabilă pe teren propriu în jocurile cu echipele din prima parte a clasamentului. Aici şi Astra şi Steaua şi Petrolul s-au împiedicat. Este o victorie importantă”, spune şi antrenorul oltenilor.

    Şi minusuri la plusuri

    Pandurii a avut un meci greu la Mediaş, gazdele ratând câteva bune ocazii. Dar şi oltenii se pot lăuda cu ceva ratări, fapt care l-a nemulţumit pe Cristi Pustai. „În primele 15 minute am avut emoţii mari. Trecând de acel minut, am început să intrăm în joc, am avut acea ocazie a lui Ciucur şi apoi am avut posesie mai bună în zonă centrală. Am marcat repede după pauză şi apoi ne-am combătut într-un joc de aşteptare. Sunt puţin supărat pe superficialitatea unor jucători pentru că în momentul în care ai situaţii bune ar trebui să închei cu şuturi pe poartă. Aşa sunt jucătorii români, se mulţumesc să trateze cu uşurinţă după ce iau avantaj şi chiar cu superficialitate. Mă refer la jucătorii care au ajuns în situaţie de unu la unu sau de superioritate numerică, situaţie care trebuie fructificată pentru că se poate întâmpla să primeşti gol în ultima secundă”, a declarat supărat Pustai.

    Totul pentru locul 4

    Totuşi, tehnicianul se mulţumeşte cu faptul că echipa sa a revenit în cursa pentru cupele europene. „Sunt trei puncte mari pentru noi în lupta pentru realizarea obiectivul care ni l-am propus. Mai sunt 8 jocuri. Şi dacă pierdeam aveam aceleaşi şanse pentru că eu cred că se joacă până în ultima etapă. E un obiectiv greu de realizat în acest an pentru că am mai pierdut din jucători. Am început mai greu şi, din păcate nu ne descurcăm pe teren propriu pentru că nu avem acel vârf puternic de careu”, a mai declarat Pustai. Referitor la lupta pentru Europa şi preşedintele Eugen Pârvulescu este convins că echipa sa va obţine biletul mult dorit în ultima etapă. „La ce rezultate sunt am convingerea că lupta pentru locul 4 se va da până în ultima etapă, atunci când noi vom ieşi învingători. Chiar suntem angrenaţi într-un campionat plin de surprize, fiecare meci nu are o câştigătoare dinainte ştiută”, a mai declarat Eugen Pârvulescu. În acest moment, clasamentul e unul strâns pentru locul 4, ultimul care asigură prezenţa în Europa. Dinamo este în acest moment pe locul 4 cu 43 de puncte, FC Vaslui ocupă locul 5 cu 42 de puncte în timp ce Pandurii este pe locul 6 cu 41 de puncte. De la etapă la etapă pot apărea modificări, de exemplu, săptămâna viitoare Pandurii poate ajunge pe locul 4 dacă va reuşi să câştige acasă cu Săgeata, Dinamo şi Vaslui nu vor câştiga la Piatra Neamţ şi respectiv la Steaua.

    Victorie jubilară

    Victoria pandurilor din deplasarea de la Mediaş este una jubilară. A fost a 100-a victorie a pandurilor în Liga 1, o cifră rotundă. Conform Ligii Profesioniste de Fotbal, palmaresul general al oltenilor este următorul: 294 de meciuri, 100 de victorii, 74 de remize şi 120 de înfrângeri.

    „A fost foarte greu, prima dată după 5 sau 6 ani de muncă aici e altceva să vii şi să te duci în celălalt vestiar, să te duci pe cealaltă bancă de rezerve, e greu. Pentru mine este o victorie grea, am avut o stare ciudată înainte de meci. Am dormit acasă, nu la hotel. Acasă e tot timpul bine. Acasă înseamnă familia, prietenii intimi. Pandurii este un loc de muncă, am şi acolo oameni cu care mă înţeleg bine, am şi prieteni. Nu am să spun că în altă parte e acasă”, Cristi Pustai, antrenor Pandurii, fost Gaz Metan

    „A fost un meci dificil, am jucat în faţa unei echipe care joacă bine acasă, aproape invincibilă acasă. A contat că antrenorul a cunoscut echipa, dar cel mai important a fost că am reuşit să ne unim şi am câştigat”, Paul Anton, mijlocaş Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: