spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 8, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii în căutarea gloriei europene!

    Pandurii în căutarea gloriei europene!

    Vicecampioana României, Pandurii va juca în această seară de la ora 21.00 pe Cluj Arena în faţa celor de la Sporting Braga în play-off-ul Europa League. Miza acestui duel e mare, intrarea în grupele Europa League. Această intrare în grupe ar aduce pe lângă faimă şi bani, 1,3 milioane de euro fiind bonusul sigur de la UEFA. Este totuşi un duel ce pare că dă o favorită certă, Sporting Braga, dar nimic nu e imposibil. Meciul din această seară va fi în direct pe Digi Sport 2 de la ora 21.00 şi va fi arbitrat de cel mai bun arbitru din Germania, Florian Meyer.

    Gorjenii se îmbărbătează înaintea meciului tur cu portughezii. Preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu este încrezător în şansele echipei sale. „Tot ceea ce trebuie să facem este să credem în şansa noastră. Este un meci de fotbal, suntem 11 contra 11, aşa că torul pleacă de la 0-0. Bineînţeles, ei sunt favoriţi pe hârtie dar sunt atâtea cazuri în fotbal când echipa mai slab cotată a reuşit să câştige încât chiar nu mai contează calculul hârtiei înainte de acest meci. eu am mare încredere în jucători şi în stafful tehnic, cred că vor fi 1000% capacitaţi şi sigur vor da totul pe teren”, a comentat Eugen Pârvulescu. Oficialul pandurilor ştie cum poate fi obţinută calificarea. „Trebuie să fim 100% concentraţi pe toată durata celor două meciuri. Ne trebuie şi şansă, însă am mare încredere că ne vom califica”, a punctat Pârvulescu. Şi antrenorul Cristi Pustai a vorbit despre această dublă. „Braga este o echipă foarte bună, finalistă de Europa League, cu un buget de peste 70.000.000 de euro. Vedem în teren cum vor sta lucrurile, însă trebuie să credem în noi”, a mai punctat şi Pustai.

    Sunt de bătut

    Sporting Braga a jucat finala Europa League în urmă cu două sezoane pe care a pierdut-o în faţa lui FC Porto. La fel de bine, anul trecut, Braga a pierdut în două manşe în faţa unei echipe din Liga 1, CFR Cluj. Ardelenii s-au impus cu 2-0 la Braga şi 3-1 la Cluj, aşa că portughezii nu sunt chiar de nebătut. „Cu siguranţă antrenorul nostru i-a studiat pe cei de la Braga, a văzut care sunt punctele lor forte şi cele slabe, aşa că vom încerca să fructificăm şansa care o avem”, a comentat Eugen Pârvulescu.

    Sperietoarea Braga

    Cei de la Braga au de partea lor experienţa competiţională la nivel de Europa. Portughezii de la Braga sunt favoriţi şi prin prisma tradiţiei. Astfel, cei de la Braga au şase calificări în grupele competiţiilor europene, două în Champions League şi alte patru Europa League în ultimii şapte ani. Trebuie spus că o singură dată în acest interval de timp, Sporting Braga a ratat accederea în grupe, în sezonul 2009-2010 când au fost eliminaţi de Elfsborg în Europa League.

    La două meciuri de marele pot

    Intrarea pandurilor în grupele Europa League chiar ar fi o mare surpriză şi o mare lovitură pentru olteni. Aceştia pe lângă faptul că ar ajunge la masa bogaţilor şi ar putea da în grupe peste echipe mult mai titrate ca Sporting Braga ar da şi peste sacul cu bani. UEFA premiază fiecare echipă care intră în grupe cu 1,3 milioane de euro, iar la aceşti bani se mai pot adăuga bonusuri de la acelaşi for, 200 de mii de euro victoria şi 100 de mii de euro egalul.

    „În Europa League este altceva decât în Liga 1. Pornim cu şansa unei echipe mici care îşi doreşte să facă mult. Acum, de la dorinţă la putinţă distanţa este foarte mare. Este o misiune dificilă. Să ne calificăm în grupe ar fi extraordinar, dar, deocamdată, e doar un vis. Ne aşteaptă două meciuri foarte grele din care cu toţii ne dorim să ieşim bine”, Cristi Pustai, antrenor Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: