spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii în criză ! Cine scoate corabia la mal!?

    Pandurii în criză ! Cine scoate corabia la mal!?

    Răducan între optimist şi rezervat: „Timpul ne presează tare, nu mai e loc de promisiuni”

    Pandurii stă pe un butoi cu pulbere. Situaţia financiară a echipei este motiv de îngrijorare pentru cei care se ocupă de echipă. Deocamdată, la echipa de fotbal Pandurii nu s-au găsit soluţiile salvatoare pentru ca toate să fie în regulă din punct de vedere financiar. În continuare clubul este îngropat în datorii, procesele curg neîncetat, iar soarele nu pare să răsară prea curând pe cerul alb-albastru al pandurilor. „Toţi acţionarii au conştietizat importanţa momentului şi sunt preocupaţi să găsească soluţii”, spune şeful pandurilor, Narcis Răducan.

    sport-01-25

    „Toţi au conştientizat”

    Alarmant. Pandurii este în continuare în genunchi din punct de vedere financiar. Chiar dacă şefii se tot întâlnesc în şedinţe aproape zilnice, rezolvările sunt tot la stadiul de promisiuni. Iar la o adică cine să mai rezolve situaţia, cine să vină cu banii, circa un milion de euro pentru a stinge litigiile? Primăria sau Consiliul Judeţean nu prea au pârghiile necesare pentru rezolvarea acestor probleme. „Rezolvările sunt în mijlocul nostru. Trebuie doar să ne aplecăm cu toţii să le vedem. Cert este că toţi acţionarii au conştietizat importanţa momentului şi sunt preocupaţi să găsească soluţii. Avem întâlniri zilnice, eu sper să găsim rezolvare pentru că este păcat să avem astfel de probleme când echipa merge bine. Şi dânşii sunt mulţumiţi când văd Pandurii în top”, a comentat ieri în cadrul conferinţei de presă, Narcis Răducan.

    În aşteptarea banilor

    În acest moment, bani ar putea veni doar de la CEO sau Artego. Problema este că niciunul fin cei doi acţionari nu dă semne că ar da bani în continuare. „Poziţia CEO este neschimbată. În acordul de finanţare semnat au figurat cu 10% din ce au plătit în ultimul an, dar suma a fost plătită. E neschimbată poziţia lor. Aşteptăm o poziţie oficială, acum ne ţin pe loc pentru că nu ştim dacă vor mai fi cu noi sau nu. Acum sunt membrii asociaţi şi le arătăm respectul cuvenit, sunt proprietari ai clubului. Artego este unul din partenerii importanţi ai noştri, an de an ajută clubul. CEO a diminuat suma anuală, iar Artego a devenit cel mai important acţionar în ceea ce priveşte sumele alocate echipei. Şi CEO rămâne pe tricouri, asta a fost decizia, CEO este în continuare pe tricouri. Cine ne ajută cel mai mult are şi vizibilitatea cea mai mare”, a mai declarat Narcis Răducan.

    Oficialul pandurilor cere ca acţionarii să strângă rândurile. „În primul rând trebuie să respectăm ceea ce s-a semnat la început de an, acel acord de finanţare. Unul dintre paşi este de-a deschide porţile spre noi investitori. Am luat anumite măsuri, vom avea întâlniri cu oameni de afaceri din Gorj. Sunt optimist. Timpul ne presează tare, nu mai e loc de promisiuni. Sunt optimist pentru că atâta timp cât toată lumea trage la acelaşi obiectiv nu se poate ca un judeţ întreg să nu susţină la un nivel minim o echipă de fotbal care face şi performanţă”, a mai spus Răducan.

    Performanţă cu bani mai puţini?

    Astfel, şeful de la Pandurii vrea să continue seria de rezultate bune, chiar dacă din punct de vedere financiar lucrurile nu sunt în regulă. „Rezolvarea nu e în joben. Fiecare încearcă în mediul lui să găsească soluţii. Şi eu şi ceilalţi acţionari. Dacă se vrea se vor găsi soluţii. S-au redus costurile, este transparenţă, vorbim de un judeţ mare şi frumos care poate ţine o echipă în Liga 1. Şi anul trecut am fost în top, şi acum chiar dacă am schimbat 13 jucători şi antrenorul suntem toţi acolo. Încă nu am trecut la fapte, dar văd că există preocupare şi este un prim pas. Sper ca în maxim două săptămâni să găsim soluţiile. Sunt mai multe variante, sper să se genereze variantele pentru salvarea echipei”, a mai spus Răducan.

    Probleme cu Răducan?

    Există informaţii neverificate prin care relaţiile dintre unii acţionari şi Narcis Răducan nu mai sunt chiar foarte bune. Este foarte posibil ca cererea insistentă a lui Răducan către conducere de-a rezolva problemele financiare să-i fi pus „pile” şefului de la Pandurii. Însă, Răducan dezminte orice fel de ceartă cu cei din conducere. „Nu am simţit vreo răceală din partea acţionarilor. Am activat la multe echipe dar acum mai mult ca niciodată mi s-a dat libertatea de a lua deciziile cuvenite în managementul echipei. a fost o comunicare continuă şi toate deciziile importante le-am luat cu dânşii. Nu am simţit nicio presiune din partea lor. În schimb, în şedinţe au apreciat performanţele echipei din punct de vedere sportiv şi financiar. Căutăm soluţii, am fost la ultimele două şedinţe AGA şi pot spune că avem promisiuni. Există preocupare sper să le punem în practică”, a încheiat Răducan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: