spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, în criză! Echipa e fără soluţii pe termen scurt!

    Pandurii, în criză! Echipa e fără soluţii pe termen scurt!

    Narcis Răducan spune: „Suntem plini de griji”

    Pandurii stă pe un butoi cu pulbere. Lucrurile nu sunt deloc liniştitoare la echipă, aşa că nu trebuie să mire pe nimeni dacă peste câteva zile vom fi nevoiţi să suportăm o penalitate de puncte, dar şi amenzi. Problema este dificil de rezolvat, datoriile echipei de fotbal sunt mari şi nu prea au de cine să fie acoperite În acest moment vorbim de o datorie a pandurilor de peste un milion de euro, bani pe care nimeni nu pare dispus să-i aducă la echipă. Chiar dacă oamenii de afaceri din Gorj au fost invitaţi la o întâlnire pentru a fi convinşi să vină lângă echipă, aceştia fie nu prea au de unde rupe bani grei pentru a salva fotbalul, fie sunt rezervaţi speriaţi şi de gândul că acei bani nu se vor mai întoarce înapoi spre ei…

    sport-01-8

    Merge din uşă în uşă

    Şeful pandurilor a încercat ieri să-i convingă pe oamenii de afaceri din Gorj să vină lângă echipă. O idee bună, dar care are şase mici de reuşită. „A fost o primă întâlnire, voi păstra un contact strâns cu cei prezenţi, voi merge personal la fiecare companie să ne prezentăm planul de redresare. Pe termen mediu şi lung s-au identificat nişte forme de venit importante. Problema este de ce arde acum, însă se caută soluţii, sperăm să fim şi eficienţi”, a declarat Narcis Răducan.
    Târgujienii sunt presaţi de timp. „Este o chestie de săptămâni. Este vorba de taxe la stat unde nu este de joacă, apoi sunt datorii către cei care au lucrat anul trecut şi nu este de ajuns pentru că trebuie să avem şi minim necesar pentru a lucra în continuare. Suntem plini de griji şi din păcate aceste griji depăşesc satisfacţia că echipa joacă fotbal şi este apreciată în Liga 1”, a mai spus Narcis Răducan.

    Li se trage de la CEO

    Marea problemă a pandurilor se trage de la stoparea finanţări de către CEO. „Toată lumea caută soluţii. Rezolvarea este în mijlocul nostru. dacă se doreşte foarte mult sunt convins că un judeţ ca Gorjul poate menţine o echipă în Liga 1. Ne presează timpul. Spre ca pe ultima sută de metrii ca membrii asociaţi să găsească soluţiile salvatoare să mergem mai departe. Strategia impusă de CEO este principala problemă care a provocat această stare de fapt, chiar şi cu refuzul dânşilor de-a mai investi trebuie găsite soluţii. Sunt câteva soluţii, trebuie decis ce este de făcut. Este preocupare. Am văzut în altă parte echipe care alergau ca să fie prinşi, la noi nu se întâmplă asta. Avem nevoie de fapte, nu mai putem merge la infinit în acest mod, avem nevoie de stabilitate financiară. Au trecut opt luni, ori 200 de mii de euro pe lună cât a dat CEO rezultă un minus de 1,6 milioane de euro. De aici s-au generat litigiile”, a mai declarat Narcis Răducan.
    Tot oficialul pandurilor spune că este pus într-o situaţie limită. „De când intrăm în posesia noului stadion şi cu un management corect, fără îndoială nu vom mai cere ajutorul nimănui. Clubul se va putea auto finanţa. Dar până în luna aprilie sau mai când se termină stadionul avem o problemă. Trebuie să gestionez situaţia clubului un buget care a fost doar pe hârtie. CEO în mijlocul sezonului a întrerupt finanţarea brusc, iar asta ne-a dat peste cap totul”, a mai punctat Narcis Răducan.

    Cer bani

    În plus, tot şeful pandurilor spune că în ultimul timp a făcut eforturi mari pentru a reduce cheltuielile. „Anul trecut în vară plafonul de salarii era la 160 mii de euro net, acum este sub 100 de mii de euro. Deci sunt reduceri de 30%, chiar dacă am adus jucători care au fost la Euro. Voluntariat nu se face. Sunt datorii mai vechi ce nu pot fi acoperite. Altfel ne-am face singuri un club şi nu am mai avea nevoie de ajutorul cuiva dacă am avea bani. Suma totală de care am avea nevoie este peste un milion de euro. Bine, nu toate datoriile trebuie plătite imediat. Ard datoriile către stat, vin decizii cu litigiile unor jucători. Iar până acum nu am fost penalizaţi, dar starea aceasta de fapt nu poate duce la nesfârşit”, a mai punctat Narcis Răducan.

    „Ne ajută orice sumă pe care o primim. Primim aproape 150 de mii din participarea lui Cristi Săpunaru la Euro, vin bani şi pentru că am jucat în tur preliminar în cupele europene, dar este insuficient pentru a acoperi un buget la nivelul clubului nostru”, Narcis Răducan, preşedinte Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: