spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii între regrete şi planuri!

    Pandurii între regrete şi planuri!

    Pandurii Târgu-Jiu va încheia mâine seară sezonul care i-a adus cele mai mari satisfacţii la nivel european, dar şi unele dintre cele mai mari dezamăgiri la nivel naţional. După un parcurs bun în cupele europene, pentru gorjeni a venit căderea bruscă în campionat ceea ce a dus la o dezamăgire mare şi implicit la ratarea calificării din nou în Europa. Totuşi, gorjenii nu fac un capăt de ţară din asta, aşa că se gândesc serios pentru stagiunea viitoare în care obiectivul va fi cel mai probabil clasarea în primele patru locuri. „Vedem ce va fi la anul, acum totul e compromis. Sezonul a fost unul ratat, de fapt anul 2014 a fost ratat, trebuie să ne asumăm toţi responsabilitatea pentru această evoluţie mai slabă şi să trăim cu speranţa că la anul va fi mai bine”, a comentat Petre Grigoraş.

    Invitaţi în Europa?

    Aşa ratat cum a fost sezonul de primăvară al pandurilor poate fi salvat la „masa verde”. Sunt şanse infime, teoretice şi ce nu ţin de criteriul sportiv. Ei bine, problemele financiare cu care se confruntă Dinamo, echipă care va intra în insolvenţă, dar care a terminat sezonul pe locul 4, loc de Europa League, ar putea cântări enorm pentru Pandurii. UEFA este tentată să nu acorde licenţa dinamoviştilor, care ar pierde locul de Europa. În plus, nici CFR Cluj nu are o situaţie prea bună din punct de vedere financiar, aşa că s-ar ajunge la FC Vaslui, echipă ce nu a primit licenţa nici în Liga 1. Interesant este faptul că acel loc eligibil pentru cupe europene putea fi locul 7 din Liga 1, care să aibă drept de joc în Europa League, gorjenii fiind câştigătorii. „Pandurii a demonstrat că nu merită să ajungă în Europa, iar dacă conjunctural nu ar trebui să fim mândrii de absolut nimic. Dinamo e pe locul 4, loc de Europa League, şi ea ar trebui să participe. Conjunctural dacă s-ar ajunge într-o situaţie de acest gen nu e o bucurie sau satisfacţie pentru că nu merităm. Mi-aş dori ca echipa care termină pe loc de cupă europeană să meargă mai departe pentru că e meritul şi munca unei echipe în timpul unui an. Iar dacă conjunctural vom ajunge în Europa, timpul s-ar scurta foarte mult şi nu ar fi nici un avantaj pentru noi”, a comentat Grig după ultimul meci jucat acasă în acest sezon. Acesta a continuat şi a vorbit despre cum arată fotbalul nostru în acest moment. „Probleme sunt la multe echipe, dacă şi la Dinamo şi CFR au apărut probleme, echipe cu tradiţie, vă daţi seama ce înseamnă asta. E păcat pentru că apar echipe cu nume exotice care nu rezistă decât un an sau doi, iar alte echipe cu tradiţie nu găsesc suport financiar care să reziste în prima ligă”, a mai spus Grigoraş.

    Mulţumiţi cu creşterea în joc

    Pentru cei de la Pandurii, finalul de campionat a fost unul în care miza s-a pus mai mult pe evoluţia echipei şi a jucătorilor. Ei bine, pariul lui Mihai Prunariu, Petre Grigoraş a dat rezultate. „Eu sunt unul dintre oamenii care l-am apreciat tot timpul pe Petre Grigoraş, este un antrenor cu un joc extrem de frumos, îmi place şi ca antrenor şi ca om şi ca mod de abordare, de aceea mi l-am dorit şi l-am şi adus la Târgu-Jiu. Avem un proiect pe minim doi ani de zile, acela de a construi o echipă frumoasă, de a vedea un joc plăcut. Cu siguranţă în campionatul viitor, Pandurii va arăta mult mai bine”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Mihai Prunariu. Nu doar preşedintele vrea ca echipa să joace bine, ci şi Grig, un tehnician croit pe spectacol. „Ştiţi că mie îmi place fotbalul spectaculos. De când am venit la echipă s-a văzut o creştere de la meci la meci şi acesta a fost şi ţelul meu, să-i vedem pe toţi la joc şi echipa să joace. Mă repet, jucătorii şi-au recăpătat puţin plăcerea de a juca fotbal”, a mai adăugat Grig.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: