spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii îşi încep aventura în Cupa Ligii

    Pandurii îşi încep aventura în Cupa Ligii

    Gorjenii vor evolua în această seară târziu pe terenul sintetic de la Chiajna

    La o oră ce se apropie de ora de start a meciurilor din Champions League, Pandurii şi Concordia se vor duela pentru calificarea mai departe în Cupa Ligii. Ambele echipe îşi doresc să ajungă în sferturile de finală ale Cupei Ligii, acolo unde câştigătoarea va da peste învingătoarea duelului ACS Poli Timişoara – Viitorul Constanţa. Meciul de la Chiajna este şi unul special în sensul că se întâlnesc ultimele două finaliste ale acestei întreceri ambele învinse de Steaua.

    sport-01-10

    Bilanţul duelurilor directe

    Concordia-Pandurii pare un meci de 1X2. Palmaresul confruntărilor directe în principalele competiţii interne, Liga 1, Cupa Ligii şi Cupa României a propus un total de zece dueluri, toate în Liga 1, cu un bilanţ aproape egal. Concordia are patru victorii, Pandurii se laudă cu cinci victorii, iar un meci s-a terminat nedecis. În această seară nu este loc de remiză, aşa că cineva trebuie să câştige pentru a merge mai departe. Ultimul meci direct a avut loc în data de 27 noiembrie, Pandurii – Concordia s-a terminat 2-0 pentru gorjeni, marcatorii fiind Răduţ şi Hora, ambii plecaţi de la Pandurii. Pandurii şi Concordia au jucat finala în cei doi ani de când se organizează Cupa Ligii Adeplast. Primii au fost gorjenii care au cedat cu 3-0 în faţa Stelei, iar al doilea an au fost cei de la Chiajna care au cedat greu cu 2-1 în urmă cu o lună.

    Nu iau meciul uşor

    Despre Pandurii s-a spus că a avut probleme în această vară atunci când de la echipă au plecat mulţi jucători. Şi cei de la Chiajna au pierdut oameni importanţi, aşa că ambele echipe sunt în plin proces de reconstrucţie. Totuşi,. Dacă ne uităm pe rezultate, Concordia stă mult mai rău decât Pandurii, eşecuri pe linie, în timp ce oltenii nu au cedat nici un joc. Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş nu se uită la aceste cifre, şi atrage atenţia în privinţa Concordiei. „Nu trebuie să ne uităm la clasament. Este adevărat că nu au început bun de szon, rezultatele nu sunt bune, dar au şi ei argumentele lor. Acolo au apărut multe schimbări în lot, nici le ei nu există omogenitatea lotului, în plus am văzut că au pierdut foarte greu cu Steaua, însă noi trebuie să ne gândim doar la ce avem noi de făcut. E o altă întrecere, aşa că sunt sigur că şi jucătorii Concordiei vor încerca să joace cât mai bine”, a declarat Petre Grigoraş.

    Schimbă liniile

    Tehnicianul pandurilor este tentat să schimbe formula de echipă cu care va aborda jocul. Astfel, Grig vrea să dea ocazia şi altor jucători care au evoluat mai puţin să joace în acest meci. Cu toate astea, gorjenii vor calificarea. „Este o altă competiţie, însă pe care o tratăm la fel e serios. Probabil o să apară câteva schimbări în echipă, însă toţi cei din lot sunt jucătorii noştri, aşa că fiecare trebuie să joace atunci când i se oferă ocazia. Repet, tratăm foarte serios competiţia, nu degeaba suntem plecaţi de acasă de 7-8 zile, aşa că vrem să ne întoarcem calificaţi. Vrem să mergem mai departe în Cupa Ligii”, a mai declarat Grigoraş.

    Bătăi de cap cu terenul de joc

    Unul din motivele de îngrijorare ale pandurilor ar fi suprafaţa de joc, meciul urmând a se juca pe un gazon sintetic. Târgujienii nici măcar nu se antrenează pe un astfel de gazon, aşa că vor trebui să se adapteze rapid la condiţiile de joc. „Am înţeles de la băieţi că nu este chiar confortabil să joci pe acel gazon sintetic, dar asta nu este o scuză. Este adevărat că una este să te antrenezi pe iarbă şi alta să joci pe sintetic, dar astea sunt condiţiile. Ne vom adapta, chiar dacă va fi mai greu să joci pe o altă suprafaţă sperăm să terminăm cui bine meciul”, a încheiat Petre Grigoraş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: