spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii pe locul 496 în Europa !

    Pandurii pe locul 496 în Europa !

    Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat publicităţii luni clasamentul echipelor europene pentru perioada de ani cuprinsă între 2001 şi 2010. În aceşti ani, gorjenii au activat în două eşaloane, însă în calcul s-au luat doar rezultatele înregistrate de Pandurii în Liga 1, adică în cinci sezoane.

    Cinci sezoane de punctaj

    Ieri, forul mondial de statistică în fotbal a dat publicităţii clasamentul european al echipelor de club. Un top în care au intrat 643 de echipe, adică toate team-urile care în perioada 2001-2010 au activat în primul eşalon din fiecare ţară europeană. În acest top a intrat şi echipa noastră Pandurii Târgu Jiu, grupare care ocupă locul 496 în Europa. De fapt, gruparea gorjeană a strâns în acel clasament întocmit de IFFHS un total de 243 de puncte, la punctele din meciurile oficiale adăugându-se şi cele din Cupa României în perioada 2005-2010. Gorjenii sunt la egalitate de puncte şi cu alte grupări cunoscute din Europa, cum ar fi: ADO Den Haag (Olanda), Antalyaspor (Turcia) sau Llanelli (Ţara Galilor).
    Până acum, în Liga 1, gorjenii au disputat 184 de meciuri din care au câştigat 52, alte 48 le-au încheiat la egalitate şi restul de 84 le-au pierdut. În total, Pandurii au marcat 148 de goluri şi au primit 214.

    Mai avem alţii sub noi

    Deşi nu este un loc prea onorant, trebuie să se ţină cont de faptul că oltenii au punctat doar în jumătate din perioada în care s-a alcătuit topul. Astfel, dacă gorjenii se vor menţine în prima ligă din România în următorii cinci ani, atunci mai mult ca sigur alb-albaştrii vor urca în clasament. Oricum, în acest clasament întocmit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului mai sunt şi alte echipe din România care sunt sub Pandurii în clasament. Poli Iaşi ocupă locul 513, cu 231 de puncte, Ceahlăul Piatra Neamţ se află pe poziţia 543, cu 210,5 puncte, în timp ce Astra Ploieşti e ultima clasată din România pe poziţia 544.
    De partea opusă, cea mai bine clasată echipă din România în acest clasament este Steaua pe locul 56 cu 1.177 de puncte. Dinamo este pe locul 67, cu un activ de 1.043 puncte, în timp ce Rapid se află pe locul 80, cu 968 puncte. CFR Cluj, este pe locul 188, cu 559 puncte. Alte echipe româneşti în top mai sunt: FC Timişoara locul 204, Oţelul Galaţi poziţia 211, Gloria Bistriţa locul 297, FC Vaslui pe locul 306, Universitatea Craiova pe 323, Unirea Urziceni pe locul 338, FC Braşov pe 378, Farul Constanţa pe locul 409 sau FC Argeş pe locul 492.

    „Peste cinci ani vom urca cel puţin o sută de locuri în acel clasament. Peste cinci ani vom fi tot în Liga 1, nici nu se pune problema să cădem. Oraşul Târgu-Jiu şi sponsorii merită să aibă echipă în Liga 1 şi vom avea. Ne bucurăm că suntem în acel top, ne onorează şi cu siguranţă ne va ambiţiona pentru a avea rezultate bune în Liga 1. Trebuie ţinut cont şi de faptul că în acel clasament echipa noastră a punctat doar cinci sezoane şi jumătate, în timp ce alte echipe au avut la dispoziţie zece campionate pentru a aduce puncte. De asta se explică şi locul pe care îl ocupăm”, Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv Pandurii

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: