spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii riscă depunctarea și retrogradarea. „Este interzis de legislația românească să plătești...

    Pandurii riscă depunctarea și retrogradarea. „Este interzis de legislația românească să plătești preferențial

    Echipa Pandurii Târgu Jiu va fi penalizată cu nouă puncte dacă până la sfârșitul acestei luni nu va achita sumele datorate jucătorilor Nikola Vasiljević şi Gordon Bunoza, care se ridică la 100.000 de euro. Hotărârea a fost luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Aplicarea acestei sancțiuni ar însemna retrogradarea echipei în Liga a III-a. Cei doi jucători au dat în judecată clubul, în anul 2016, pentru că nu au fost de acord cu reducerea salariului în mod unilateral.

    Marin Condescu, principalul creditor al clubului, spune că este dificil să se facă plăți deoarece contul echipei a fost blocat de Finanțele Publice: „Aceste lucruri s-au întâmplat până la intrarea în procedura de insolvență și în prima lună după intrarea în insolvență. Lucrurile au fost judecate corect din partea FIFA și a Comisiei de disciplină, pentru că după intrarea în insolvență le-a aprobat o lună de zile, nefiind în temă nici administratorul nostru judiciar, a durat să se negocieze noile contracte. (…) Nu are de unde să plătească, atunci vom fi penalizați nouă puncte. Nu asta este problema principală de rezolvat. Problema principală este că, fiind în insolvență, este interzis de legislația românească să plătești preferențial anumiți creditori. Al doilea lucru este că cei de la Finanțe au blocat contul și nu poți să faci plăți. Cred că vom găsi înțelegerea necesară la finanțe, având în vedere că sunt tot drepturi salariale. (…) Face rost de bani, dacă nu retrogradează. Activitatea la club va continua, dar este păcat să retrogradezi din motive reale care s-a întâmplat în perioada în care AGA și Consiliul Director conduceau clubul ăsta și și-a asumat responsabilități. Trebuia să fim atenția la ceea ce se întâmplă, când peste 80% din jucători tăi sunt străini și închei contracte care au o anumită finalitate“.

    Primăria nu dă vreun semn să se implice în fotbal

    Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că Pandurii ar fi putut să repornească de la primul eșalon, fără datorii, iar acum se putea lupta să promoveze: „Iubesc Pandurii și ceea ce a făcut mulți ani, dar cei de acolo și toți trebuie să înțeleagă că dezvoltăm sportul în condițiile în care găsim cea mai bună variantă juridică de funcționare a acestui club. Estre foarte greu de crezut că, financiar, Pandurii se va mai putea salva vreodată. Cred că dacă mă înțelegeau și ascultau în anul 2017, atunci când am propus ca această entitate să plece de la zero, așa cum au plecat foarte multe alte entități, astăzi eram cel Puțin în Liga a II-a și ne puteam bate cu șanse de promovare în Liga I anul viitor“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: