spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, spargeţi gheaţa!

    Pandurii, spargeţi gheaţa!

    Echipa lui Grigoraş e condamnată să câştige la Mediaş pentru a ieşi din zona minată a clasamentului

    Nu e de joacă! Pandurii joacă la Mediaş având sabia deasupra capului. Într-un sezon în care retrogradează şase echipe, orice este posibil. Gorjenii ar trebui să sufle şi-n iaurt pentru a nu se arde. Toate calculele care se fac sunt pentru victorie la Mediaş, aşa că târgujienii sunt cumva obligaţi să câştige pentru a lua o gură importantă de oxigen înaintea unor etape de foc cu meciuri împotriva Petrolului Ploieşti şi Astrei Giurgiu. Aşa că la meciul de la Mediaş trebuie câştigate trei puncte pentru ca echipa să mai urce şi în clasament. Altfel… e groasă!

    Terenul de la Mediaş era unul interzis până acum vreo doi ani, însă de atunci gorjenilor le merge bine acolo. Ultimele două rezultate în meciuri oficiale le sunt favorabile târgujienilor, victorii cu 1-0, una în campionatul trecut şi alta în Cupa Ligii în urmă cu o lună de zile. Între aceste meciuri, gorjenii au mai câştigat un meci la Mediaş, tot cu 1-0, însă amical. „Avem un ascendent moral”, spune Grig. Însă, nu se ştie cât de mult va conta acest argument în acest moment în care cele două echipe sunt pe poziţii diferite, oltenii la retrogradare iar ardelenii într-o zonă liniştită. Dar, gorjenii cred în şansa lor, poate şi ultima etapă le dă acest moral, medieşenii au pierdut cu 4-1 la CFR, în timp ce Pandurii a jucat binişor cu Viitorul, dar au pierdut două puncte. „Jocul nostru îmi dă speranţe. E un meci mai mult decât interesant, ei vin după un eşec categoric la Cluj deşi au avut un debut de meci bun. E clar că noi din nou după un eşec, pentru că nu este semi eşec, e şansa noastră să ne redresăm puţin la ce program avem. Dacă nu reuşim nimic la Mediaş rămânem cu 3 puncte şi nu e deloc plăcut… Situaţia ni s-ar înrăutăţi mult”, spune Grigoraş cu gândul şi la programul meciurilor viitoare, etape în care oltenii vor juca acasă cu Petrolul şi apoi în deplasare la Astra. Această serie de foc nu le dă fiori gorjenilor. „Putem obţine 9 puncte, chiar dacă am avut un debut nereuşit, ne putem reveni, jocul ne dă speranţe, iar cu mai multă încredere ne putem ridica la aşteptările tuturor.”, spune Cornel Predescu, jucător care a revenit după un an de frecat tuşa din cauza problemelor medicale. Revenind la meciul cu Gaz Metan Mediaş, antrenorul pandurilor spune că ambele echipe care se vor întâlni vineri după-amiaza cu începere de la orele 18:30 nu mai sunt la fel de puternice ca în anii trecuţi. „Parcă nici noi şi nici ei nu mai avem aceeaşi forţă. Noi nici nu am avut determinare, evoluţia noastră nu este ca în anii trecuţi”, susţine Grig.

    Miza pe Roman

    Pentru acest meci, Grig nu va face multe schimbări în echipă. A şi recunoscut acest lucru. „Nu sunt adeptul schimbărilor radicale şi imediate, vom vedea. Nu vreau să fac schimbări multe schimbări, o să apară schimbări. Roman a intrat bine, e bine că a marcat într-un moment delicat. E un jucător tânăr, fost internaţional de tineret, promite multe. A avut probleme medicale, sperăm că a depăşit acea perioadă şi sper să-l vedem mai prolific şi mai determinat pentru a fi un jucător important. A fost un început, sper să nu se oprească aici”, a declarat Grigoraş.

    „Mergem să câştigăm. Nu există altă variantă. Am mare încredere în jucători şi antrenori, echipa va juca bine şi vom lua cele trei puncte”, Mihai Prunariu, preşedinte Pandurii

    „Trebuie să câştigăm pentru a ne descătuşa puţin, apoi vin meciuri grele. Meciul următor este cel mai important meci al turului, le-am spus şi jucătorilor. Venim după 5 etape fără victorie, ştim ce urmează după acest meci, e şi pauza de două săptămâni, e o lună grea. Dacă nu reuşim un rezultat bun acolo, situaţia este critică”, Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: