spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii suflă-n iaurt să nu se ardă

    Pandurii suflă-n iaurt să nu se ardă

    Voinţa: Dănălache – Forika, Apostol, Grigore – Bunea, Beza, Dâlbea, Tătar – Antohi, Neguţ, Popa. Antrenor: Alexandru Pelici.
    Pandurii: Mingote – Viera, Chiricheş, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Vranjes – Băcilă, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
    Stadion „Municipal” Sibiu, sâmbătă, ora 18:00
    Televizare: Digi Sport
    Arbitri: Mihai Florin Marcu – Dorin Mudura, Iuliu-Radu Timar. Rezervă: Claudiu Ştefănuţi.
    Observatori: Dan Dragoş Crăciun şi Viorel Boiţ.

    Victoria cu CFR ar avea o valoarea mare pentru Pandurii doar dacă în următoarele două etape echipa gorjeană ar reuşi să câştige încă cel puţin patru puncte. Meciul de la Sibiu cu Voinţa care va începe sâmbătă de la ora 18.00 pare unul la îndemâna gorjenilor, însă doar cu condiţia ca aceştia să aibă aceeaşi evoluţie ca în partida cu CFR. „putem bate pe oricine dacă jucăm ca-n meciul cu CFR”, spune Grig. În caz contrar ne putem aştepta chiar şi la un eşec clar. Între Pandurii şi Voinţa există clar o diferenţă de valoarea a lotului luat individual, însă dacă elevii lui Petre Grigoraş nu vor pune osul şi vor considera meciul câştigat dinainte de-a începe s-ar putea să aibă mari probleme. De aceea, antrenorul a stat cu vorba pe jucători, i-a bătut la cap să nu o lase moale şi să considere partida cu Voinţa la fel de grea ca şi cea cu CFR Cluj.

    Grig se teme

    Având plus unu la adevăr, Pandurii pot să mai adauge ceva în acest clasament. Condiţia e ca oltenii să treacă cu bine peste meciul cu Voinţa Sibiu. Aparent, acest joc pare a fi unul uşor, cu ceva argumente. Voinţa a terminat sezonul trecut pe locul 4 în Liga a II-a, a promovat conjunctural în primul eşalon şi în plus nu are un lot prea valoros. Totuşi, sunt şi ceva contra-argumente pentru ca meciul să nu fie luat ca unul uşor. Sibienii au reuşit să facă egal cu Steaua, să bată la Astra şi să facă din nou egal cu Târgu Mureş. În plus, ambiţia jucătorilor este mare de a demonstra că merită să joace în Liga 1, aşa că oltenii vor avea ceva dureri de cap. Petre Grigoraş ştie că un meci contra unei echipe ca Voinţa este unul periculos. „De meciurile astea mi-e frică cel mai mult. Sincer vă spun i-am felicitat pe băieţi după meciul cu CFR iar apoi primele cuvinte au fost legate de partida de la Sibiu. De atunci le-am spus că trebuie să fim atenţi la meciul cu Sibiu. Am tot vorbit cu ei că trebuie să se concentreze asupra jocului care vine. Vrând nevrând după un meci intervine o stare de relaxare în rândul lor. În subconştientul lor apare ceva de genul că i-am bătut pe CFR şi nu avem cum să nu batem la Sibiu. Asta e o piedică. Dacă voi reuşi să-i conectez până la ora meciului aşa cum am reuşit săptămâna trecută avem şanse să scoatem un rezultat bun şi să stăm pe un loc călduţ şi liniştitor în clasament, şi de aici vine moralul pentru perioada următoare”, este calculul făcut de Grig pentru acest meci. Tehnicianul se teme de o relaxare a echipei sale. „Am încercat să recuperez echipa fizic, problema este la bibilică. De acolo se transmite orice, dacă vom fi tari psihic sunt convins că putem învinge orice adversar, dar şi dacă nu jucăm putem pierde în faţa oricui. Întâlnim o echipă ambiţioasă, imprevizibilă, care nu a pierdut decât la Mediaş unde au avut ocazii de a marca şi au cedat pe final. O echipă harnică, disciplinată şi cu dorinţă de afirmare. Iar echipele astea sunt extrem de periculoase dacă nu le tratezi aşa cum trebuie”, a mai declarat Grigoraş. acesta îşi aduce aminte că în pauza competiţională a jucat un amical cu Voinţa Sibiu, câştigat cu 4-2 de sibieni. „Nu se compară meciurile, altă motivaţie, punctele sunt extrem de importante pentru ambele echipe. Sibiul, dacă reuşeşte să ne învingă, ne depăşeşte în clasament. S-au făcut nişte schimbări la nivelul echipei din Sibiu. Nici nu vreau să fac o comparaţie dintre meciul de atunci şi cel de acum pentru că atunci chiar m-a, dorit ca echipa să primească o palmă pentru a-i trezi puţin la realitate. A venit destul de bine, ei erau în urmă cu pregătirea, noi în perioadă de acumulare. Ne-au bătut cu 4-2, poate au ascendent moral după ce am avut 2-0. Sunt convins că nu se va repeta istoria de atunci. Mi-aş dori să avem 2-0 acum să vedem dacă mai pierdem”, a mai comentat Grigoraş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: