spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii, teste pentru Europa

    Pandurii, teste pentru Europa

    Gorjenii au reuşit o remiză contra campioanei Croaţiei, iar mâine urmează amical cu campioana Serbiei

    Aflaţi în cantonamentul din Slovenia, fotbaliştii de la Pandurii au parte de un program variat de pregătire. Astfel, stafful lui Petre Grigoraş combină antrenamentele fizice cu cele tehnico-tactice, pentru ca la o anumită perioadă de timp jucătorii să aibă parte şi de partide amicale. Totul pentru ca echipa olteană să arate bine în cupele europene, acolo unde va juca în turul 3 al Europa League. În acest sens, gorjenii au decis să abordeze această perioadă cu meciuri tari. Sâmbătă. Oltenii au jucat contra campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb, echipă care a jucat în stagiunea trecută a Champions League şi care în această vară va evolua din nou acolo. Mai mult, mâine, oltenii vor întâlni şi campioana Serbiei, Steaua Roşie Belgrad, deci un nou antrenament tare pentru Europa League. În ceea ce priveşte şansele pandurilor de-a prinde grupele Europa League, Grig se arată puţin circumspect. „Fiecare echipă românească are nevoie de o minune pentru a ajunge în grupele competiţiilor europene. Sunt adversari puternici, ai nevoie şi de şansă mare pentru a ajunge acolo”, spune Grigoraş.

    sport-01-4Test pentru Europa

    Până acum, gorjenii au disputat deja două meciuri de verificare, ambele împotriva unor echipe din Croaţia. După 0-0 cu ocupanta locului 8 din prima ligă croată, NK Osjek, târgujienii au dat apoi şi peste campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb, echipă care joacă în Champions League. Un meci tare pentru gorjeni, bun în perspectiva participării echipei oltene în tururile preliminare al Europa League. Totuşi, trebuie ţinut cont că cei de la Dinamo Zagreb nu au contat pe cei şase jucători pe care îi au în lot şi care au fost prezenţi la Euro, aceştia fiind în continuare în vacanţă.

    Mulţumiţi de evoluţie

    Meciul dintre Pandurii şi Dinamo Zagreb a fost unul în care gorjenii au încercat să trimită în teren cea mai bună garnitură pe care o au la dispoziţie pentru o bună perioadă de timp, iar pe final au mizat şi pe tinerii de la echipa a doua. Aşa se face că prima parte a fost una bună pentru olteni care au şi deschis scorul prin Filip Mrzljak în minutul 37, jucător care a început fotbalul chiar la Dinamo Zagreb. „Am întâlnit o echipă redutabilă şi spre satisfacţia noastră, mai ales în prima repriză când am avut o formulă de start apropiată de cea reală, am condus cu 1-0. Ne-am descurcat bine”, spune Grig. În partea a doua, oltenii au făcut ceva schimbări în echipă, aşa că apariţia tinerilor a creat un dezechilibru, croaţii având mai mult iniţiativa. Şi în minutul 90 a picat golul egalizator marcat de Gojak. „Repriza a doua am avut şi schimbări, am introdus şi copii. Am dat credit tuturor să joace”, a spus Grig, antrenor care a fost conştient de faptul că poate sacrifica rezultatul în dauna antrenamentului propriu zis.

    Şi şeful pandurilor, Narcis Răducan s-a arătat mulţumit de prestaţia echipei oltene. „I-am felicitat pe băieţi pentru efort. Mă bucur şi pentru Grig. Chiar dacă e un meci amical, contează orice meci pe care îl joci la începutul unei noi aventuri”, a comentat şi Narcis Răducan. Unul din jucătorii pandurilor care a evoluat în prima parte, Alexandru Răuţă s-a declarat şi el mulţumit de prestaţia echipei sale. „A fost un joc bun de verificare cu o echipă de Champions League. Eu spun că ne-am descurcat bine, puteam să ne şi impunem în acest amical puternic”, a declarat Răuţă.

    Pandurii Târgu Jiu Dinamo Zagreb 1-1 (1-0)

    Pandurii: Stanca – Unguruşan, Bunoza, Vasiljevic, Acsinte – Răuţă, Mrzljak, V. Munteanu – Trifu, Nistor, Hora. Au mai jucat: Lazar, Negrilă, Pitian, Buleică, Pleaşcă, Grecu, Voiculeţ, Ionut David, Dănăricu, Pârcalabu, Predescu, Mărgărit.

    Dinamo: Ježina (70 Semper) – Stojanović, Benkovic, Sigali (66 Soldo), Maţel (78. Karimi) – Machado (66 Jonas), Antolic (66 Šovšić) – Fernandes, Andrijašević ( 60. Gojak), Hodzic (58 Olmo) – Henriquez (60 Radonjic).

    Cartonaşe galbene: Antolic (63) / Grecu (66)

    Goluri: Gojak(90) / Mrzljak (37)

    Teren Murska Sobota

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: