spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii la vânat de puncte!

    Pandurii la vânat de puncte!

    Edi Iordănescu: „E un meci greu la CFR, dar mergem la victorie”

    Situația pandurilor în clasamentul Ligii 1 nu este deloc una pe roză. Târgujienii se află în buza retrogradării, pe un loc periculos, însă cu toate astea speranțele pandurilor sunt mari. „Trebuie și putem să ieșim cât mai repede din această zonă a clasamentului”, a comentat antrenorul Edi Iordănescu. Prima oportunitate de a evada din subsol este în meciul de la Cluj cu CFR, un adversar care este în insolvență și căruia i s-au luat 24 de puncte pentru neachitarea unor datorii către jucători. Ei bine, din top, CFR-ul a ajuns jos la retrogradare, acolo unde se află și Pandurii. Așa că duelul de duminică seara va fi unul important pentru ambele echipe.

    În căutarea succesului

    Pandurii abordează de pe poziții de forță meciul de la CFR. „Ne gândim doar la partida de duminică de la Cluj, o partidă foarte importantă pentru noi, pe care trebuie neapărat s-o câştigăm. Avem apoi meci la Piatra Neamţ, sunt două deplasări din care sperăm să îmbunătăţim şi noi clasamentul adevărului unde iată că după înfrângerea cu Craiova am coborât la minus 12”, spune președintele Eugen Pârvulescu. Și antrenorul Edi Iordănescu vrea victoria din acest meci. „Eu sunt încrezător că ne vom întoarce bine, mă gândesc la 3 puncte, nu mă gândesc la un punct. La fel și cu Craiova ne-am gândit la 3 puncte, însă acum era bun și un punct. Nu va fi deloc un meci ușor, putem să câștigăm”, a declarat Iordănescu.

    Tehnicianul pandurilor și-a făcut temele și știe că va avea în față un adversar rănit, dar periculos. „Încercăm să ne adunăm. Băieții conștientizează unde am greșit, trebuie eliminate erorile personale. Ne așteaptă un joc foarte dificil, pentru că întâlnim o echipă care este adevărat că nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere al atmosferei, al lotului, al nucleului, dar este o echipă care a terminat turul pe locul 2. Au în componență jucători care au jucat în grupe europene și care au participat la această bună performanță din tur, locul 2 și i-aș enumera Camora, Deac, Tade, Muniru, jucători cu nume și care știu cum să gestioneze meciuri cu importanță. Ei suferă din punct de vedere cantitativ, dar nu trebuie să ne hazardăm, să-i subestimăm, pentru că din punct de vedere calitativ au soluții în continuare. Sunt jucători care au jucat la un anumit nivel și nu se vor preda în fața noastră. Vom întâlni un adversar în criză de puncte, la fel ca și noi, un adversar care are presiunea rezultatelor, a crizelor de puncte. Avem calitate să ieșim din această poziție, și odată ieșiți și latură estetică și eficiența se vor îmbunătăți pentru că țin de factorul psihologic. Când ești relaxat și ești pe 7-8 altfel joci”, a mai spus Iordănescu. Eugen Pârvulescu vrea să vadă o echipă a pandurilor care să joace un fotbal bun și eficient. „Mai sunt 16 finale pentru noi, sperăm să ieșim cât mai repede din zona fierbinte a clasamentului. Cred că la Cluj e momentul să ne revenim, să reușim o victorie la CFR. Ne gândim să rămânem pe prima scenă a fotbalului românesc, retrogradează șase echipe anul acesta, toate echipele de jos s-au întărit, aţi văzut Rapidul a câştigat la Steaua, Chiajna a arătat bine la Giurgiu, cu siguranță va fi un retur de foc”, a mai spus Pârvulescu.

    Revin suspendații

    La meciul cu CSU Craiova, gorjenii nu au putut conta pe serviciile lui Răduț, Nistor și Matulevicius, toți suspendați. „Revin jucătorii, asta e bine. Încercăm să-l recâștigăm și pe Mihai Răduţ pentru echipă, el este bine din punct de vedere fizic, se antrenează cu echipa, dar încă nu are ritm de joc. Nistor traversează un moment bun și eu sper să-l țină pe toată durata returului, este foarte bine din punct de vedere fizic, mental, s-a văzut agresivitatea pe care o are și disponibilitatea la efort. Elton încă nu a intrat în antrenament normal, are un tratament separat, este în perioada de recuperare, are niște exerciții specifice pentru această perioadă, sper cât mai repede să îl avem și pe el înapoi, pentru că este un jucător important pentru grup, dar nu putem să punem presiune și nu poate să își sară etapele de recuperare”, a spus Iordănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: