spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPandurii vrea în sferturile Cupei

    Pandurii vrea în sferturile Cupei

    Petre Grigoraş: „Teoretic suntem favoriţi, dar trebuie să demonstrăm şi pe teren”

    Pandurii a avut noroc la tragerea la sorţi în Cupa României. În primul tur, gorjenii au jucat cu o echipă de Liga a III-a, CS Vişina Nouă, iar în faza optimilor oltenii au picat să joace tot acasă contra unei echipe de acelaşi nivel, FC Braşov. Aşadar, trupa lui Grig are un uşor avantaj de care trebuie să profite şi să se califice mai departe în Cupa României în meciul care va începe astăzi de la ora 16.00 pe Stadionul Municipal.

    Avem prima şansă

    Cea mai uşoară cale de-a ajunge în cupele europene este prin Cupa României. Este nevoie să treci cinci tururi pentru a prinde Europa. Aşa că mai toate echipele acum se axează pe Cupa României. Este şi cazul echipei Pandurii care are de gând să acceadă cât mai departe în competiţia surprizelor. „Vom trata fiecare meci din cupă foarte serios. Nu ne-am propus să ajungem în semifinale sau în finală… Nu. Am zis să încercăm să trecem de fiecare etapă care ne este accesibilă şi putem să trecem peste ea. Dacă dăm peste un adversar mai bun, care ne va învinge, nu vom face un capăt de ţară, nu este o tragedie, dar vom trata fiecare meci. Primul este cel cu Braşovul şi vrem să-l câştigăm”, spune antrenorul Petre Grigoraş. Acesta îşi vede echipa favorită în confruntarea de astăzi, însă nu se culcă pe-o ureche. „Teoretic suntem favoriţi, pe foaie. Teoretic şi U Cluj era favorită pentru că era înaintea noastră. Dacă ne luăm după chestiile astea. În meciurile din Cupă nu se ţine cont de statistică. Teoretic suntem favoriţi, dar vom fi doar când intrăm pe teren şi avem determinarea din meciurile trecute. E nevoie şi de şansă, şansa face parte din joc. Normal ar fi să trecem mai departe, atuurile ne dau un mic avantaj, dar avantajul acesta nu se va putea materializa fără aportul total al jucătorilor”, a mai spus Grig.

    Plan de calificare

    Cât despre meci, Grig este ferm şi spune că partida va fi una grea. „S-a schimbat şi antrenorul acolo, au apărut doi jucători noi, poate fi o echipă mai puternică decât cea din etapa a doua şi mult mai sudată. Şi la ei s-au făcut schimbări în vară, după trecerea timpului omogenitatea a crescut. O să fie un meci mult mai greu decât cel din campionat”, spune Grig. În campionat, oltenii s-au impus cu scorul de 2-1, însă de atunci braşovenii par a fi în creştere de formă. „FC Braşov a lăsat o impresie bună în ultimele meciuri. Chiar şi în deplasarea de la U Cluj au jucat foarte bine, au avut cele mai clare ocazii de a marca, numai Chipciu a avut vreo trei situaţii foarte, foarte clare şi cred că puteau pleca uşor cu un punct, iar Clujul e o echipă foarte puternică. Apoi au reuşit un egal la Dinamo. E o echipă grea, nu am uitat nici meciul nostru din etapa a doua, când am câştigat după două execuţi de excepţie ale lui Vranjes. Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă puternică, asta chiar dacă rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor conducătorilor şi suporterilor braşoveni. Au jucători valoroşi şi competiţia Cupa României este una a surprizelor. Sper să nu fie o surpriză neplăcută pentru noi pentru că, sincer, ne dorim să mergem mai departe. Vom încerca să ne calificăm, dar este clar că ne va fi greu”, mai declară Grig.

    În ceea ce priveşte modul de abordare, Grigoraş spune că va trimite în teren jucătorii titulari. „De la începutul discuţiilor despre Cupa României am spus că voi încerca să folosesc cei mai în formă jucători. A fost o excepţie cu Vişina Nouă pentru că era vorba de o diferenţă de nivel. 100% voi folosi la meciul cu FC Braşov echipa cea mai în formă în acest moment, asta înseamnă că tratez la modul cel mai serios această competiţie. Sincer nu ştiu dacă Braşovul va aborda meciul cu aceeaşi seriozitate, dar nici nu mă interesează. Cel mai important este să avem continuitate în rezultate şi jocuri bune. Acesta este scopul. Dacă tratezi cu lejeritate un meci de cupă, este posibil să nu-ţi mai revii în campionat. De aceea nici măcar nu m-am gândit să fac mai multe înlocuiri sau să folosesc jucători care au evoluat mai puţin. Dacă merită să joace, să intre în primul unsprezece, dacă nu, să stea la rând”, a mai declarat Grig.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: