spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPecingină: CS Pandurii îşi pune în pericol fotbaliştii

    Pecingină: CS Pandurii îşi pune în pericol fotbaliştii

    Pandurii 2, echipa finanţată de Consiliul Judeţean Gorj pentru ca jucători de aici să ajungă ulterior şi la echipa mare, pare o echipă fără finanţare, dacă judecăm după ultimul meci cu UTA 2, disputat la Rovinari. Jucătorii au mers până acolo cu maşinile personale, lucru condamnat de liberalul Gheorghe Pecingină. Acesta îl întreabă pe preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, dacă aşa salvează viitorul echipei de fotbal, dar şi unde ajung banii pe care autorităţile judeţene îi acordă acestei echipe, din moment ce nu îşi permit să le asigure măcar deplasările la meci. Mai mult, spune că viaţa sportivilor este pusă în pericol.

    gigi-pecingina

    Consiliul Judeţean Gorj acordă 500 de mii de lei pe an echipei de fotbal Pandurii 2 şi pentru echipa de juniori, dar nu se vede. Ca şi la echipa mare, şi aici sunt probleme cu banii deşi nu sunt salarii la fel de mari nici la fotbalişti şi nici la staff-ul tehnic. Un sportiv câştigă în medie o mie de lei pe lună. La meciul Pandurii 2- UTA 2, câştigat de UTA cu 3- 0, jucătorii de la Târgu-Jiu, au mers o parte cu maşinile personale, iar câţiva dintre ei şi staff-ul tehnic, cu un microbuz pus la dispoziţie de Liceul cu Program Sportiv. Managerul echipei este Gabriel Răscol, directorul aceluiaşi liceu.

    „Este o dovadă în plus, că nu vor să ajute Pandurii”

    „În primul rând nu este normal ce se întâmplă pentru că acelor copii le este pusă viaţa în pericol. După ce depun un efort intens 90 de minute sunt nevoiţi să se urce la volan, să facă deplasarea la Târgu-Jiu, în condiţiile în care mulţi dintre ei au permis de conducere de puţin timp. Cei care spun că vor salvarea clubului, se pare că au interese personale, iar echipa a doua reprezintă viitorul clubului. În timp ce aceşti copii mergeau cu maşinile personale la meci, clubul a asigurat transport galeriei pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş. Înţeleg şi respect galeria, dar trebuie să înţeleagă că să ajuţi clubul nu înseamnă numai să faci postări pe Facebook, ci să ajuţi şi financiar. Sunt convins că şi-au plătit combustibilul, dar ar fi trebuit să închirieze alt microbuz, nu să pericliteze activitatea clubului şi să lase sportivii fără transport. Cei din conducerea clubului şi Consiliul Judeţean, instituţia care asigură o parte din finanţare, au lăsat impresia de amatorism, şi este o dovadă în plus că de fapt nu îşi doresc să ajute Pandurii, sunt doar vorbe. Aş vrea să văd cum explică această situaţie Cosmin Popescu şi Narcis Răducan”, a declarat Gheorghe Pecingină.

    Deranjaţi de această situaţie au fost şi părinţii copiilor. „Nu ni se pare normal să nu le asigure nici măcar transport. Noi cheltuim o grămadă de bani pentru ca ei să poată merge la meciuri, iar ce câştigă ei ca salariu este aproape nesemnificativ. Noi trebuie să le asigurăm şi transportul. Cei care nu îşi permit asta, nu au maşină sau bani pentru combustibil ce fac, stau acasă?”, a spus un părinte.

    Te-ar mai putea interesa

    6 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: