spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPivotul grec Thomas Kottas s-a alăturat echipei de baschet CSM Târgu Jiu

    Pivotul grec Thomas Kottas s-a alăturat echipei de baschet CSM Târgu Jiu

    Thomas Kottas, noul jucător al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, s-a alăturat lotului gorjean. Baschetbalistul sosește din prima ligă de baschet a Greciei(GBL), de la ASK Karditsa. Oficialii clubului au semnat o înțelegere cu Thomas Kottas, valabilă pentru sezonul 2022-2023.

    „Pivotul grec a ajuns la Târgu Jiu și a participat, deja, la primul antrenament al echipei. Clubul nostru îi urează bun venit şi cât mai multe victorii alături de CSM Târgu Jiu!“, au transmis reprezentanții CSM Târgu Jiu.

    „Voi lupta meci de meci“


    Baschetbalistul grec a primit primele informații la sală de la directorul tehnic, Claudiu Alionescu, iar înainte de a trece la ședința de pregătire, antrenorul principal Porter Troupe și Thomas Kottas, au discutat, la rândul lor, minute bune.

    Thomas Kottas a declarat că transferul său la Târgu Jiu s-a petrecut foarte repede. În urmă cu zece zile, a primit oferta și nu a stat pe gânduri, a acceptat imediat să vină în țara noastră și este bucuros că se alătură echipei în acest sezon. El a venit la Târgu Jiu cu un obiectiv clar:

    „Am venit să ajut echipa. Trebuie să obținem câteva victorii pentru a rămâne în Liga Națională și sper ca, la final, toată lumea să fie mulțumită de această colaborare. Cu siguranță voi da tot ce este mai bun și voi lupta meci de meci. Asta pot să le promit!”, a declarat pivotul de 2,08m.

    A jucat la echipe importante din Grecia

    Născut la 27 aprilie 1996, la Ptolemaida, în Grecia, Thomas Kottas a început să joace baschet la echipele de juniori ale clubului APS Ajax Amynteo. În vara lui 2011, el și-a continuat perioada de juniorat la echipele de tineret ale celebrului club PAOK Salonic. În perioada de juniorat, Thomas Kottas, a fost component al echipelor naționale de juniori ale Greciei. Cu echipele naționale de juniori ale Greciei a jucat la Campionatul FIBA ​​Europe Under-16 din 2012 și la Campionatele FIBA ​​Europe Under-18 din 2013 și 2014. De asemenea, a mai jucat la Cupa Mondială FIBA ​​Under-19 2015, la Campionatul FIBA ​​Europe Under-20 2015 și la Divizia a 2-a FIBA ​​Europe Under-20 Championship Divizia B 2016, unde a câștigat medalia de bronz.

    După cei doi ani de juniorat la Salonic, Kottas și-a început cariera profesională în 2013, cu echipa de seniori a celor de la PAOK. A evoluat timp de trei sezoane pentru gruparea din Salonic, după care, în 2016, Kottas s-a alăturat echipei Rethymno Cretan Kings, din prima ligă de baschet a Greciei. După două sezoane la Cretan Kings, în 2018, Kottas a semnat cu nou-promovata A.E. Holargos Atena. În 2019, acesta s-a mutat la gruparea Ionikos Nikaias. După sezonul petrecut la Nikaias, Kottas a semnat cu BC Larisa, iar în 2021 a revenit la Salonic, unde a semnat cu Aris. Din vara lui 2022, a trecut la gruparea ASK Karditsa, tot în prima ligă a Greciei. Din toamna acestui an, Thomas Kottas este noul jucător al CSM Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: