spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPolitică dezastruoasă la Pandurii

    Politică dezastruoasă la Pandurii

    Datorită strategiei manageriale a lui Narcis Răducan, clubul gorjean a fost afectat financiar prin pierderea unor jucători importanţi

    sport-01-22Paul Anton dă goluri prin Spania. Dan Nistor este căpitan la Dinamo. Lukas Droppa joacă bine mersi în Rusia. Filip Mrzljak a fugit şi el de la Pandurii şi nu mică o să ne fie mirarea când o să-l vedem că joacă pe la o altă echipă. Edi Iordănescu avea o vorbă, şi bine spunea: „jucătorii sunt patrimoniul clubului”. Oare această vorbă o fi fost auzită şi de Narcis Răducan? Vorbim de actualul şef de la Pandurii. De ce punem această întrebare? Simplu: jucătorii amintiţi mai sus au plecat gratis de la Pandurii, iar clubul a fost prejudiciat neîncasând bani frumoşi ce puteau fi luaţi pe acei jucători exponenţiali. Beneficiind de susţinerea necondiţionată a membrilor asociaţi, Narcis Răducan a avut mână liberă la club, însă unele măsuri nu au fost chiar benefice echipei sale. Şi atunci întrebarea: nu cumva contractul lui Răducan este prea mare pentru ceea ce a făcut la Târgu-Jiu în acest an şi jumătate? De ce nu şi-a redus şi el contractul?

    Ce jucători a pierdut Pandurii!

    Anton a fost cedat în mod ciudat în toamna trecută la Dinamo. Fără bani de transfer, doar cu un comision, un procent ce intra în contul pandurilor la vânzarea jucătorului. Vorbim de căpitanul echipei gorjene din acel moment, un jucător cu o anumită cotă de piaţă şi pe care Narcis Răducan nu a fost în stare să-l vândă pe bani, ci doar pe nişte procente. Acum, Anton dă goluri prin Spania în timp ce contul pandurilor e gol. Oare cine este de vină de pierderea acestui jucător?
    Şi Dan Nistor este bine mersi după ce nu a fost plătit luni bune. Răducan a ieşit în presă şi a anunţat că a cerut pe Nistor chiar suma modică de 50 de mii de euro, dar tâmpit să fie impresarul jucătorului să accepte să dea bani pe jucător când ştia că acesta va deveni liber pentru că nu este plătit? Răducan s-a încăpăţânat să nu-l plătească pe Nistor, fotbalistul a câştigat procesul şi pe lângă faptul că trebuie să-şi ia banii de la Pandurii, a mai devenit şi liber. Dacă Răducan i-ar fi achitat lui Nistor banii, acum fotbalistul poate era tot la Târgu-Jiu şi de ce nu la iarnă putea fi vândut la preţ redus. Dar clubul era pe plus, iar Răducan putea să mai ia legal încă un comision, aşa cum scrie în contractul său. Un alt exemplu este cel al lui Lukas Droppa. Un fotbalist adus la Târgu-Jiu de Răducan şi care după un an efectiv a fugit de la echipă din pricina datoriilor ce se acumulaseră. Deşi s-a lăudat că va câştiga procesul la FIFA, până acum Răducan este învins, iar fotbalistul joacă bine mersi prin Rusia la Tom Tomsk. Oare cine o fi greşit şi în acest caz?

    Mergem mai departe. Filip Mrzljak, un alt fotbalist de calitate, un jucător pe care se puteau obţine bani frumoşi. Deşi a existat un litigiu pe rol multă vreme, iar Răducan a avut posibilitatea de a-l închide, a fost nevoie ca o instanţă sportivă să dea verdict favorabil jucătorului. Fotbalistul şi-a câştigat drepturile salariale, dar nu a câştigat şi dreptul de a deveni liber de contract, aşa că gorjenii au fost buni de plată. Culmea este că fotbalistul a plecat, iar Răducan deşi a promis că va face toate eforturile să-l întoarcă, nu a reuşit să-şi ţină promisiunea. Tot clubul pare să fie afectat. Toţi cei trei fotbalişti enumeraţi mai sus puteau aduce bani în contul echipei gorjene. Dar nu au făcut-o, au plecat gratis şi gorjenii au rămas cu buza umflată. Dacă era abil, aşa cum a fost la negocierea propriului contract, Răducan ar fi reuşit să aducă din transferurile celor trei minim jumătate de milion de euro. Dar nu a făcut-o şi probabil se va apăra spunând că el a încercat diverse metode pentru a scoate bani pentru cei trei jucători, dar nu a reuşit. Şi atunci pentru ce i se dau atâţia bani la salariu lui Răducan?

    Nu şi-a asumat nimic

    Actualul şef al pandurilor, Răducan nu îşi asumă niciun eşec în ceea ce priveşte situaţiile prezentate mai sus. Pentru fiecare speţă în parte oficialul a găsit câte o explicaţie care pare să fi fost acceptată de finanţatori. La Droppa a spus că există un proces pe rol şi că ruşii l-au contactat şi chiar au cerut să ajungă la o înţelegere, însă nu se ştie care a fost rezultatul final. Despre Nistor a spus că a vrut să-l vândă, dar nu a vrut nimeni să dea bani pe jucător. În schimb, la Anton a fost tot timpul evaziv, nu a spus ferm care sunt clauzele contractului, însă doare faptul că pe un jucător ce era în curtea naţionalei nu a putut să ia bani atunci când a plecat. Referitor la cazul Mrzljak a dat asigurări că croatul a greşit şi pentru asta va plăti. Vorbe, explicaţii, nimic concret pentru club.

    Amendaţi la greu

    În schimb, gorjenii sunt clienţi la amenzi. Pentru că nu îşi achită datoriile către jucători, clubul gorjean este sancţionat periodic cu sume de bani ce ar putea fi folosite în altceva. Deja s-a ajuns la suma de 15.000 lei din amenzi, sancţiuni primite pentru neexecutarea sentinţelor dictate de comisii. Din păcate, Pandurii a ajuns rău, cu siguranţă vor mai fi pierdute şi alte procese, aşa că în cel mai scurt timp s-ar putea ajunge în situaţia în care clubul să fie blocat la transferuri, sau chiar depunctat. Şi atunci cine va fi vinovat? Răducan se va apăra spunând că nu este el groparul pandurilor pentru că nu a avut de unde aduce bani, dar actualul preşedinte uită că menirea unui manager este să şi aducă bani, nu doar să cheltuie.

    Te-ar mai putea interesa

    3 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: