spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertProbleme mari pentru Pandurii

    Probleme mari pentru Pandurii

    Echipa târgujiană este nevoită să se antreneze pe un singur teren, și acela foarte modest

    Cu o săptămână înainte de începutul campionatului, Edi Iordănescu se confruntă cu o mare problemă: terenul de antrenament. Imediat ce echipa a revenit la Târgu-Jiu în prim plan a reapărut problema terenului de antrenament. „Terenul pe care ne antrenăm acum nu este bun, nu este la dimensiuni normale. În plus nici nu mai putem intra pe terenul principal pentru că acolo este un adevărat șantier și nu își asumă nimeni riscuri. Am rămas într-un singur teren care nu va face față”, spune Edi Iordănescu.

    sport-01-5

    Antrenamente în pericol

    Tehnicianul este chiar foarte afectat de situația creată. „Înțeleg că nu ne mai putem antrena acolo pe terenul principal, dar trebuie cumva rezolvată problema. Chiar sunt îngrijorat, nu putem acum să facem naveta și să fim nevoiți să plecăm și pentru a ne antrena pe terenuri aflate la zeci km de Târgu-Jiu. Fac apel la cei care susțin această echipă, la cei care au fost alături de noi. Vreau să ne ajute”, a punctat Edi Iordănescu. Ce vrea de fapt antrenorul? Vrea ca în cel mai scurt timp echipa lui să mai aibă un teren pentru antrenament. „Terenul actual pe care ne antrenăm îl știți destul de bine, este un teren greu, care atunci când plouă începe să devină o mlaștină. Nu mai spun că punem în pericol integritatea jucătorilor, riscăm să apară accidentări, plus că terenul nefiind la dimensiuni normale trebuie să adaptăm metodica de lucru, iar obiectivele antrenamentelor nu mai sunt atinse”, a mai punctat Edi Iordănescu.

    Zis și făcut, cei de la Pandurii se confruntă cu o problemă reală care neapărat trebuie rezolvată. Edi Iordănescu s-a și întâlnit cu primarul Florin Cârciumaru dar și cu Ion Călinoiu, însă pentru a fi luată o decizie cu adevărat bună pentru echipă trebuie ca și cei de la CEO să fie de acord. Iar deocamdată, cei de la CEO nu prea dau semne că ar fi prea interesați de problemele echipei de fotbal. Măsura ce trebuie luată imediat, asta însemnând zile, este montarea pe terenul doi, fost sintetic, a unei noi suprafețe de joc. Este vorba de rulouri cu iarbă naturală ce ar trebui întinse pe o infrastructură ce este deja făcută acolo, drenajul fiind deja făcut. Costurile amenajării unui teren cu rulouri de iarbă costă undeva la 150 de mii de euro, specialiștii fiind de părere că după o lună de zile se poate juca fotbal pe acel gazon…

    La o adică, 150 de mii de euro la o echipă de fotbal cu un buget de peste patru milioane de euro, chiar nu este un efort financiar uriaș! Iar toate investițiile ar fi făcute doar pentru echipa de fotbal care anul acesta poate scris istorie. Terenul doi a fost dezafectat de gazonul sintetic în primăvara anului trecut, iar de atunci efectiv nimeni nu a găsit metoda dar și banii să facă ceva cu acest teren. Iar cine se gândește ca la primăvară terenul să fie însămânțat cu gazon, atunci e clar că își dorește ca echipa să plece și să-și piardă identitatea de echipă a Târgu-Jiului, iar Pandurii să fie efectiv dezrădăcinată. Așadar, soluția: gazon format din rulouri cu iarbă naturală!

    Ce variante mai au

    Dacă terenul de antrenament se va strica, atunci celor de la Pandurii le rămâne varianta mutării în altă parte cu antrenamentele. Cum în Târgu-Jiu nu mai există terenuri de fotbal la dimensiuni normale, cei de la Pandurii ar trebui să se orienteze spre localități apropiate de Târgu-Jiu și care dețin astfel de terenuri. Ar fi Cărbuneștiul sau Rovinariul, însă și pe acele terenuri se vor juca meciuri, iar suprafețele vor fi și ele foarte afectate după 3-4 antrenamente și 1-2 meciuri.

    Se mută din Târgu-Jiu?

    În vară s-a vorbit de o mutare a pandurilor în Complexul Ghencea. Varianta a picat rapid. Acum, din nou reapare în discuție această variantă, cu care Edi Iordănescu nu este de acord. „Sincer, nu vreau să ne mutăm de aici, dar trebuie să fim și noi înțeleși, ajutați. Factorii de decizie au fost și până acum alături de noi, și sigur o vor face în continuare”, este încrezător antrenorul Edi Iordănescu. Acesta, alături de Narcis Răducan au fost văzuți zilele trecute chiar la Cărbunești, însă oficialii pandurilor nu ar fi fost deloc mulțumiți de terenul găsit acolo…

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: