spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertProgram infernal pentru Energia

    Program infernal pentru Energia

    Echipa de baschet va juca din 3 în 3 zile pe două fronturi, campionat-Europa

    Echipa de baschet se pregătește de un tur de forță până la iarnă cu meciuri din trei în trei zile. Trupa antrenată de Antonis Constantinides va juca în campionat în fiecare final de săptămână, iar la mijloc de săptămână se va juca în cupele europene. Acum, marea problemă e dacă va rezista echipa olteană acestui ritm de jocuri infernal cu deplasări de sute de kilometrii.

    Joacă la greu

    Se știa de la începutul sezonului că Energia va avea parte de o toamnă fierbinte. Deplasările îi vor toca pe elevii lui Constantinides, antrenorul cipriot având misiunea de a-i ține sub control pe jucători astfel încât la fiecare meci aceștia să aibă prospețime. Începând de vineri începe calvarul. Vineri seara de la ora 20.45, Energia va juca în deplasare la Universitatea Cluj, apoi noaptea baschetbaliștii vor reveni la Târgu-Jiu pentru că marți vor debuta în EuroChallenge contra estonienilor de la Tartu Rock. Un debut în forță pe teren propriu din care Energia vrea să iasă învingătoare. „Greu debutul, însă asta este. Vrem să începem cu dreptul”, spun oficialii echipei oltene. E doar debutul unei perioade de foc. După acest meci din Europa urmează un meci acasă cu cea mai tare echipă din campionatul intern, Asesoft, partidă care va avea loc la finalul săptămânii viitoare, sâmbătă 8 noiembrie. Apoi, urmează un meci pe data de 11 noiembrie în deplasare la Kormend (Ungaria), după care pe data de 15 noiembrie, gorjenii vor merge la Oradea să joace în campionat. La patru zile distanță, Energia va trebui să joace acasă cu echipa din Bulgaria, Lukoil Sofia, meci programat pentru data de 19 noiembrie. După alte patru zile, gorjenii vor evolua din nou acasă, de data aceasta în campionat contra celor de la Sibiu, meci programat pe data de 22 noiembrie. După alte opt zile, Energia are meci în deplasare la Steaua, apoi, pe data de 2 decembrie în deplasare în Estonia la Tartu Rock, după care pe data de 6 decembrie meci acasă cu Timba, apoi pe 9 decembrie cu Kormend acasă la Târgu-Jiu. Programul infernal continuă cu meci pe data de 13 decembrie la U Mobitelco Cluj, iar pe 16 decembrie deplasare la Sofia. Anul se încheie cu două meciuri în campionat, în deplasare pe data de 19 decembrie la Mureș, după care meci acasă cu Mediaș, joc programat pentru data de 23 decembrie.

    20 lei biletul la meci

    Oficialii echipei oltene au decis care va fi și prețul biletelor pentru primul meci. „Am stabilit și prețul biletelor pentru primul meci de acasă, cel cu Tartu Rock. Un bilet va costa 20 de lei, iar cei care dețin abonament la meciurile echipei noastre vor avea accesul liber. Se vor pune în vânzare 700 de bilete, iar circa 350 de persoane vor intra pe baza abonamentelor sau a invitaților care vor fi emise de club”, a declarat Dan Cumpănașu, șeful secției de baschet de la Energia. Mai mult, gorjenii au luat decizia de a monta șui patru peluze în spatele celor două coșuri, adică pe terenul de joc. „Vom monta și patru tribune în spatele celor două coșuri, acolo vor intra iarăși spectatori. Am mai folosit acest sistem la acel Final Four al Cupei de la Târgu-Jiu. Mizez pe o prezență mare la meci, cred că se va juca având casa închisă. Estimeze să avem circa o mie de persoane în Sală”, mai spune Cumpănașu.

    Au cumpărat o nouă tabelă

    Regulile FIBA nu sunt de negociat, așa că forul continental i-a obligat pe gorjeni să mai achiziționeze o tabelă de marcaj. Aceasta a fost deja cumpărată din Serbia, iar în week-end urmează să fie montată la Târgu-Jiu pe amplasamentul vechii și micii tabele de marcaj.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: