spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Să fim realiști și să ne vedem lungul nasului"

    „Să fim realiști și să ne vedem lungul nasului”

    Mulți au spus că cei de la Pandurii pot juca printr-un concurs de împrejurări în cupele europene. Cum multe echipe din prima parte a clasamentului sunt în insolvență, iar alții nu au drept de joc în Europa, se poate ajunge la situația conform căreia o echipă care termină pe locul 7 să joace în Europa League. Acum, între locul 7 și prima retrogradată e o distanță de șase puncte, însă cei de la Pandurii refuză să vorbească despre aceste obiective mărețe preferând să susțină că se bat să se salveze. „Lumea se gândea la un moment dat la Europa. Mai puțin eu!”, spune Edi Iordănescu.

    Se bat jos

    Distanța până la cupele europene este mică, dar pare greu de recuperat acel handicap. Târgujienii au tot anunțat încă de la începutul sezonului că principalul lor obiectiv este să scape de retrogradare, lucru pe care deocamdată nu l-au realizat. Tocmai de aceea, în acest moment cine ar spune că echipa se va bate la un loc de Europa ori e considerat nebun, ori bolnav de optimism. Realitatea spune că Pandurii este mai aproape de retrogradare decât de cupe europene, așa că sunt toate motivele să se spere la salvare decât să se viseze la Europa League. „Întotdeauna am negat că ne batem la cupe europene. Trebuie să fim realiști”, spune Edi Iordănescu.

    Îi prind dezorganizați

    Acesta aduce și un argument ce stă în picioare pentru care echipa lui ar fi la vară prinsă dezorganizată în cazul unei nesperate calificări. „Pe de altă parte, am putea discuta și despre Europa, despre ceea ce ar însemna pentru sezonul următor. În condițiile în care ai 12-13 jucători care e posibil să plece la vară… Păi intri vrei nu vrei, într-o perioadă de reconstrucție. Eu de aceea am spus că vreau să pun accent foarte mult pe selecție. Și o să vedeți la momentul oportun ce înseamnă, pentru că nu vreau să mă ante-pronunț. E adevărat, ar fi un vis Europa pentru toți, însă vine un an în care pleci de acasă, un an în care schimbi 12-13 jucători și ca să poți să joci pe mai multe fronturi e foarte greu”, a comentat Edi Iordănescu. Mai mult, tehnicianul trage concluzia: „Deci trebuie să fim realiști și să ne vedem lungul nasului”.

    De azi, la muncă

    Perioada de pauză în Liga 1 a luat sfârșit. De mâine reîncepe fotbalul prin disputarea manșei a doua a semifinalelor Cupei României, urmând ca la finalul acestei săptămâni să reînceapă și meciurile din Liga 1. Și pentru că echipa gorjeană va avea parte de un program greu și aglomerat, Edi Iordănescu a decis să le mai acorde ceva timp liber elevilor săi, așa că de la meciul amical de la Vâlcea și până în această după-amiază, fotbaliștii au avut liber. Dar, de astăzi, de la ora 17.00, fotbaliștii revin la muncă, Edi Iordănescu va avea la dispoziție tot lotul, ceea ce este foarte important. Trebuie spus că Matulevicius a revenit în țară încă de sâmbătă după meciul pierdut în Anglia de naționala lui, scor 4-0, în timp ce Nistor și Pintilii sunt și ei așteptați la antrenament după meciul naționalei în care doar ultimul a jucat contra Insulelor Feroe, scor 1-0.

    N-au schimbat sistemul competițional

    Ieri, la București a avut loc Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal, ședință în care mulți și-au pus speranțele că se va pune în discuție schimbarea sistemului competițional pentru Liga 1 de la vară încolo. Însă, au fost doar speculații, pentru că nimeni nu a avut curajul să deschidă acest subiect, așa că totul a rămas așa cum s-a stabilit. Potrivit ziariștilor prezenți la Adunarea Generală, această ședință a fost una plictisitoare, una în care nu s-a discutat nimic concret, semn că fotbalul românesc poate merge fără probleme spre insolvență și faliment.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: