spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertRedebut european pentru Energia!

    Redebut european pentru Energia!

    Gorjenii vor juca contra unei echipe periculoase din Kosovo

    Ce sezon reuşit a avut Energia în stagiunea trecută! Acel loc 3 din EuroChallnege chiar trebuie pus în ramă, este unic. Dar, în sport, ca şi în viaţă nu poţi trăi din amintiri, iar cei de la Energia ştiu asta. Ei bine, baschetbaliştii gorjenilor sunt iarăşi la start în Europa, de data aceasta într-o competiţie creată recent şi denumită FIBA Europe Cup, acolo unde participă 66 de echipe. Una dintre acestea este chiar Energia, trupa olteană făcând parte din Grupa K alături de Sigal Prishtina (Kosovo), BC Astana (Kazahstan) şi AEK Larnaca (Cipru). Redebutul european este împotriva kosovarilor într-un meci deschis oricărui rezultat.

    Vor să fie şefi acasă !

    sport-01-27Evoluţia şi rezultatele de anul trecut cam obligă Energia la un parcurs bun în actuala ediţie de cupe europene. Sunt şanse infime ca oltenii să reediteze performanţa de anul trecut, însă aceştia au de apărat prestigiul cucerit de această echipă cu sudoare şi ambiţie. Mai mult, actualii jucători ai Energiei trebuie să arate că nu sunt cu mult mai slabi decât cei din stagiunea trecută, aşa că toată lumea se aşteaptă la un sezon bun al Energiei. „Suntem fericiţi că începem anul acesta sezonul la FIBA Europe Cup, suntem una dintre cele 64 de echipe care participă. Toată lumea ştie cât de deosebite sunt meciurile la o competiţie europeană atât pentru jucători cât şi pentru antrenori şi club şi pentru spectatori. Normal că o participare la o astfel de competiţie oferă şi un plus la imaginea clubului şi a jucătorilor”, spune Antonis Constantinides. Mergând mai departe, tehnicianul vorbeşte despre obiectivele echipei sale în actuala stagiune europeană. „Sunt de părere că reuşita de anul trecut trebuie evaluată cu foarte mare atenţie, anul acesta este un sezon nou, fiecare meci trebuie să-l abordăm diferit şi nu cu gândul la ce am reuşit anul trecut. Este foarte important să câştigăm meciurile de acasă, dar asta nu înseamnă că în meciurile din deplasare obiectivul nu o să fie victorie. Primul obiectiv este să trecem de grupe şi după aceea vom restabili obiectivul. Încă o dată spun, obiectivul nostru este obţinerea celor trei victorii acasă, dacă demonstrăm că avem valoare să mergem să câştigăm şi de două ori cum s-a întâmplat anul trecut în faza de optimi atunci ar fi şi mai bine.”, spune Constantinides. Iar prima victimă a Energiei ar trebui să fie Sigal Prishtina, o echipă ce are în componenţă jucători de valoare. „Primul meci este acasă împotriva echipei din Kosovo, Prishtina, noi abordăm acest meci cu optimismul care provine după reuşita de anul trecut. Este foarte important să câştigăm toate meciurile de acasă, faptul că primul meci îl jucăm acasă normal că este un avantaj, dar dacă o să câştigăm nu o să fie de ajuns dacă îl pierdem pe al doilea. Jucăm la Târgu Jiu și noi suntem favoriți! Eu sunt antrenor ce pune foarte mult accent pe meciurile de pe teren propriu, astfel încât și dacă am juca contra Barcelonei acasă, eu aș spune că noi suntem favoriți și trebuie să câștigăm. Avem scoutingul detaliat făcut, știm totul despre Prishtina. Prima concluzie trasă este că pe plan individual jucătorii lor sunt mult mai experimentați decât jucătorii noștri pentru că au jucat ani buni în Euro League și Euro Cup”, spune acelaşi antrenor al Energiei.

    Fără Diggs

    Pentru acest joc, Energia nu va putea conta pe serviciile lui Jamar Diggs. „Trebuie să găsim alte soluții pentru un post foarte important în angrenajul echipei, acela de point guard. Diggs nu va juca contra celor de la Prishtina. El va merge la Târgu Mureș pentru a-și comanda acolo o mască de protecție. Joi, când se va întoarce de acolo, se va antrena alături de noi și va juca contra Sibiului, va fi apt de joc. El s-a antrenat și până acum cu noi, a făcut toate activitățile care nu au conținut contact fizic. A suferit un fel de fisură. La prima vedere, la sală, părea să fie o gaură și am crezut că este o fractură și am mers la urgențe la spital, a rămas la București pentru a face toate analizele necesare și nu a fost vorba de fractură, din fericire”, a mai spus Antonis Constantinides.

    „Este o competiţie nouă pentru toată lumea, abia s-a înfiinţat. E o plăcere pentru mine să joc într-o competiţie europeană, cred că pentru orice jucător este o plăcere. Îţi măsori forţele cu alţi jucători din alte campionate, alte stiluri de joc, altă mentalitate. Aştept cu nerăbdare. Suntem motivaţi. Spiritul de responsabilitate este mare, jucăm acasă, suntem profesionişti şi nu ar trebui să ne afecteze startul mai puţin favorabil din campionat. vrem să începem competiţia cu o victorie, iar un joc bun şi rezultat favorabil vor fi un imbold pentru ceea ce va urma mai departe”, Adrian Guţoaia, jucător Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: