spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesRemiză albă în derby

    Remiză albă în derby

    Stadion “Municipal”, spectatori: 10.000

    Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Mamele, Cristea – Voiculeţ, Nistor, Răduţ (83 Rusu) – Al. Grigoraş, Matulevicius (84 Lemnaru), Maxim (72 Karim). Antrenor: Petre Grigoraş.

    Steaua: Tătăruşanu – Matei (46 Tănase), Martinovic, Gardoş, Pîrvulescu – Bourceanu, Filip (46 Pintilii) – Ad. Popa, Rusescu (81 Costea), Chipciu – Nikolic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

    Arbitrii: Alexandru Tudor – Cristian Nica, Valentin Avram.

    Cartonaşe galbene: Karim (84) / Nikolic (17), Chipciu (45), Pîrvulescu (56), Martinovic (59)

    Un stadion plin ochi, o atmosferă de derby. Fotbal de calitate între primele două echipe ale campionatului. Şi două reprize diferite, prima dominată de gazde şi a doua de oaspeţi. S-a terminat 0-0, rezultat care menţine Steaua pe primul loc şi Pandurii pe doi. Am pierdut două puncte dar am câştigat unul destul e important. Am ajuns să avem cinci puncte peste locul trei şi suntem tot la trei puncte de Steaua.
    Pandurii peste Steaua

    În prima parte a jocului, oltenii au avut mai mult iniţiativa, au pasat mai mult dar au avut şi marile ocazii. Sarabanda de ocazii a început în minutul 5 atunci cînd Grigoraş junior a şutat din unghi de la 6 metri, dar Tătăruşanu a apărat. După alte câteva minute, Grig a şutat şi el dar a din nou portarul stelist a scos. În minutul 15, tot Grig a centrat în faţa porţii, dar nimeni nu era demarcat în careu. Presiunea pandurilor a continuat în banda stînga, acolo unde Maxim şi Matulevicius l-au ridiculizat pe Gabi Matei. Atacantul lituanian a scăpat şi el spre poartă, dar Gardoş l-a blocat pe vîrf în careu. Au urmat alte ocazii, şut Răduţ blocat de Tătăruşanu, apoi şut Maxim respins de acelaşi portar. Şi Nistor a tras de la 16 metri, dar din nou Tătăruşanu a salvat. La pauză a fost remiză albă, un rezultat injust după cum s-a jucat, oltenii trebuind să conducă.

    Steaua a echilibrat jocul

    În partea a doua, Reghe a mutat şi i-a scos pe Matei şi Filip şi i-a băgat pe Pintilii şi Tănase. Jocul apatic al Stelei din prima repriză s-a schimbat, oaspeţii avînd un alt suflu. În minutul 53 Gardoş a reluat din voleu din 8 metri, dar Mingote a scos. Apoi, Russescu a tras şi el din careu, dar peste poartă. Bucureştenii erau în vână, aveau consistenţă mai mare în joc, în timp ce oltenii încercau să-şi facă jocul. Un pas în faţă de olteni a încurcat construcţia bucureştenilor. Voiculeţ a şutat slab de la 25 de metri, iar în replică Nikolic a trimis balonul în peluză. O şansă mare de gol pentru Steaua a fost în minutul 70, Tănase a reluat din foarfecă, dar Mamele a scos de pe linia porţii. Apoi, Voiculeţ a venit şi în apărare şi l-a blocat pe Nikolic. A fost ultima situaţie de gfol, meciul încheindu-se cu o remiză albă.

    Confetti la debut, artificii la final

    Intrarea echipelor pe teren a fost un prilej pentru organizatorilor să facă puţin spectacol. Astfel, de pe tribuna oficială au fost aruncate cu tunurile confetti care au creat o atmosferă frumoasă pe stadion. Tîrgujienii au dat tonul la sărbătoarea pandurilor cu prilejul împlinirii a 50 de ani de existenţă. Totodată, fiecare spectator a primit cîte un steag în culorile alb albastre. La finalul meciului s-au dat şi cu artificii, însă nu a fost sărbătoare mare după un egal.

    Gigi n-a venit la meci

    De la partida de aseară a lipsit personajul numărul unu, Gigi Becali. Acesta a preferat să vadă meciul acasă şi să nu vină la prietenul Marin Condescu. În loja oaspeţilor au stat Valeriu Argăseală alături de Vlad Chiricheş. Fostul fundaş al pandurilor a fost aplaudat, la fel ca şi Mihai Pintilii la începutul partidei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: