spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăNews AlertS-au investit zeci de milioane de euro în arene sportive moderne, dar...

    S-au investit zeci de milioane de euro în arene sportive moderne, dar zac nefolosite

    Sala Sporturilor din Târgu Jiu, care a costat aproximativ două milioane de euro, stă mai mult închisă, cu toate că dispune de toate dotările necesare pentru desfășurarea unor competiții sportive. Cu toate acestea, aici au avut loc mai multe spectacole. Investiția s-a ridicat la suma de două milioane de euro. Recent, Primăria Târgu Jiu a mai investit peste 200.000 de lei pentru a achiziționa panouri pentru baschet, porți pentru handbal și tabelă de marcaj. De la inaugurare şi până în prezent, în noua Sală a Sporturilor din Târgu Jiu s-au desfăşurat doar două competiţii sportive: Campionatul European de Box juniori şi un concurs naţional de dansuri sportive. În rest, în sală a mai avut loc un festival de muzică şi dansuri, iar în toamnă va avea loc un concert al lui Smiley.

    „Nu se joacă pentru că nu sunt competiții. Pregătim un regulament pentru a putea avea condiţiile foarte clar stabilite: ce facem noi şi ce obligaţii îşi asumă cei care vor veni să folosească această sală. Vor fi condiţii diferite: una este să se desfăşoare un spectacol şi să se încaseze anumite sume şi alta este pentru competiţiile în care sunt angrenate echipele din judeţul Gorj la care ne limităm doar la achitarea costurilor legate de utilităţi“, a motivat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

    „Nu ştiu dacă avem banii necesari să achităm o chirie“

    În Târgu Jiu există două echipe de baschet și de handbal care joacă în ligile inferioare. Acestea își doresc să joace în noua sală, dar nu știu dacă au și banii necesari pentru a plăti chiria care va fi solicitată de Primăria Târgu Jiu.

    „Urmează să facem o solicitare către Primăria Târgu Jiu ca să ne desfăşurăm antrenamentele şi meciurile oficiale în Sala Sporturilor. Probabil că se va solicita o sumă pentru a folosi sala, dar, din păcate, la capitolul finanţare stăm mai prost. Nu ştiu dacă avem banii necesari să achităm o chirie, astfel că nu ştiu dacă o să jucăm sau o să ne antrenăm acolo“, a spus Bogdan Chepea, directorul echipei de handbal CS UCB Târgu Jiu, aflată acum în Liga a II-a.

    În Târgu Jiu s-a mai construit în zona centrală şi un stadion nou, deşi în prezent nu mai există o echipă de fotbal din Gorj care să evolueze în Liga I. 22 de milioane de euro a cheltuit Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia arenei, care are 12.500 de locuri acoperite, parcare subterană cu 300 de locuri, hotel de patru stele şi spaţii comerciale. Pandurii nu poate juca pe noua arenă, pentru că mai trebuie realizate o serie de lucrări, așa că a amenajat un teren cu gazon sintetic lângă stadion, unde vrea să joace meciurile de pe teren propriu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: