spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertŞef surpriză la FRF !

    Şef surpriză la FRF !

    Răzvan Burleanu este noul şef al fotbalului românesc

    În urmă cu patru zile Gică Popescu era favorit la şefia Federaţiei Române de Fotbal. După ce „Baciul” a fost arestat, favorit la şefia Federaţiei a devenit Vasile Avram. Se spunea că şi Gheorghe Chivorchian este favorit, iar Răzvan Burleanu avea a treia şansă. Dar, surpriza s-a produs şi Burleanu a devenit noul şef peste fotbalul românesc. Un om tânăr, poate cel mai tânăr şef de Federaţie a fost ales de mulţime, un profesionist care va încerca să îndrepte relele din fotbalul nostru. Mircea Sandu este deja istorie, „Naşul” fotbalului românesc retrăgându-se.

    Victoria tinereţii

    Bătălia mare pentru scaunul de şef la FRF s-a dat între Răzvan Burleanu şi Vasile Avram. Cei doi s-au duelat într-un al doilea tur în care tânărul candidat l-a învins pe fostul şef al arbitrilor români. Dar până la acel „meci de baraj” a mai avut loc o bătălie în care au fost patru candidaţi. Iniţial erau cinci candidaţi, dar Marcel Puşcaş s-a retras şi a anunţat că-l susţine pe Burleanu. În primul tur, Burleanu s-a impus cu 72 de voturi faţă de 59 strânse de Avram. Al treilea a ieşit Chivorchian cu 29 de voturi, 13 fiind anulate. Uzn alt candidat, Sorin Răducanu s-a făcut de râs şi nu a primit nici un vot. Înainte de turul doi, Chivorchian şi-a îndemnat votanţii să-l voteze pe Burleanu, aşa că era clar că Avram va fi învins. Şi a fost, Burleanu câştigând barajul cu 113 voturi, Avram luând 58 de voturi.

    Burleanu, Platini al futsalului

    Răzvan Burleanu a practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la fotbal. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. A urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA. Nu este membru al unui partid politic, a lucrat în următoarele instituţii: Primăria Municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale. Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă – Qvorum. În prezent se ocupă, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: