spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSemifinale cu gust amărui

    Semifinale cu gust amărui

    Mulți microbiști au un sentiment de dezamăgire după prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor, întrucât s-a dat deja verdictul: Real Madrid și Juventus vor juca în finală! Desigur, aceasta este varianta cea mai plauzibilă după rezultatele din tur, dar, ca de obicei, există și speranța că învingătoarele nu vor avea parte de o ieșire la picnic în retur.

    Antoine Griezmann (Atletico) a jucat modest pe Bernabeu.
    Antoine Griezmann (Atletico) a jucat modest pe Bernabeu.

    Foto: www.flickr.com

    Real a trecut pe teren propriu de Atletico cu scorul de 3-0, iar lucrurile par încheiate, însă Roș-Albii le aduc aminte rivalilor din oraș că PSG a fost eliminată de Barcelona după ce câștigase cu 4-0 în prima manșă din optimi. Perfect adevărat, numai că Real nu este PSG, iar Atletico nu este Barcelona. Los Blancos sunt construiți pentru această competiție creată, de altfel, la sugestia fostului lor mare conducător Santiago Bernabeu. La rândul său, Cristiano Ronaldo poate fi numit fără rezerve Mister Champion, după cele peste 100 de goluri marcate în Champions League, acolo unde echipa sa este pe cale de a juca a treia finală în ultimii patru ani. Umilită de Barcelona în La Liga, în ultimii ani, Real și-a luat o frumoasă revanșă în competiția de elită a Europei, pe care speră s-o câștige pentru a 12-a oară. Este, oare, Atletico Madrid capabilă de o remontada în aceste condiții? Mai degrabă nu, însă cu siguranță cei care se îndeletnicesc cu pariurile sportive iau în calcul și scenariul mai puțin probabil, având în vedere cota extrem de atractivă pe care echipa lui Diego Simeone o are în cazul în care se va califica.

    În cealaltă semifinală, Juventus pare să fi aruncat, la rândul său, zarurile calificării încă din tur, după ce a câștigat miecuri seara cu 2-0 pe terenul lui AS Monaco. Echipa italiană, care este la un pas de a se încorona pentru a șasea oara la rând campioană în Serie A, a ajuns la un nivel de maturitate care îi permite să câștige meciuri importante chiar și atunci când nu joacă la cel mai înalt nivel. Pe Stade Louis II, Bianconerii nu au făcut cel mai grozav meci al lor, însă când ai un portar ca Gianluigi Buffon, care este mereu în locul unde vine mingea, și un atacant ca Gonzalo Higuain, care nu are nevoie de multe ocazii ca să înscrie de două ori, atunci lucrurile se rezolvă așa cum ți-ai planificat.

    Gianluigi Buffon a fost de netrecut în poarta lui Juventus.
    Gianluigi Buffon a fost de netrecut în poarta lui Juventus.

    Foto: www.flickr.com

    Din pacate, Monaco a plătit un preț foarte mare pentru că a schimbat strategia, încercând să acționeze ca o echipă pragmatică. Cât timp au jucat cu entuziasm și lipsiți de teama de a încasa goluri, Roș-Albii au zburdat prin Europa, marcând aproape în fiecare meci câte trei goluri, indiferent că adversarul s-a numit Manchester City sau Borussia Dortmund. În momentul în care au conștientizat că sunt atât de aproape de o finală, teama de a nu rata această imensă oportunitate s-a strecurat în vestiarul echipei, care nu a mai avut acea descătușare la fluierul de start al partidei. Abia dupa ce a fost condusă cu 2-0, Monaco a început să arate ca echipa dezinvoltă din acest sezon, însă a fost prea târziu pentru a reuși să mai întoarcă soarta meciului în fața unui adversar de calibrul lui Juventus.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: