spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSeverin, haltă spre Europa

    Severin, haltă spre Europa

    Eugen Pârvulescu spune: „Dacă ne dorim să mergem în Europa trebuie să câştigăm la Severin”

    Duminică după-amiaza de la ora 19.00, Pandurii va juca în deplasare la Turnu Severin un meci extrem de important. Poate fi meciul care să-i ducă pe gorjeni în Europa, eventualul succes de la Severin va fi unul care va cântări enorm în cursa spre Europa League. „Mai avem patru finale, patru meciuri cheie. Programul este abordabil, dar trebuie să rămânem concentraţi şi să facem cât mai puţine greşeli. Europa e aproape”, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

    Severinul în B, noi în Europa?

    CS Severin, echipa lui Jerry Gane are şanse infime de a juca şi la anul în Liga 1. Trebuie spus că severinenii nu au luat licenţa din cauza unei datorii de 300 de mii de euro, aşa că se pregătesc de matineu. Asta nu înseamnă că vor face doar simplu act de prezenţă, iar Eugen Pârvulescu ştie că meciul de duminică seara va fi unul extrem de important. „Nu trebuie să-i tratăm la preţ de matineu. Nu trebuie să-i privim de sus pentru că putem avea surprize neplăcute. Severinul este o echipă periculoasă, dovadă ultimul lor meci acasă. Au făcut 2-2 cu Petrolul Ploieşti, echipă cu care ne batem sus. De aceea sunt convins că vom avea meci greu, sper să fim concentraţi şi să obţinem cele trei puncte care ne trebuie”, a comentat Eugen Pârvulescu.
    Dacă pentru gorjeni victoria este crucială pentru îndeplinirea obiectivului, de partea opusă, severinenii sunt resemnaţi. Echipa antrenată de Jerry Gane va retrograda la finalul acestui sezon în eşalonul doi, iar gorjenii îi îmbărbătează. „Sperăm să revină cât mai repede în Liga 1. Oltenia are nevoie de echipe în primul eşalon, sperăm să revină cât mai repede şi Craiova”, a comentat Pârvulescu. Mai mult, oficialul pandurilor spune că îi va ajuta pe cei de la Severin în lupta pentru promovare. „Avem o relaţie bună cu cei de acolo, şi aşa va rămâne indiferent ce va fi duminică pe teren. În iarnă le-am dat doi jucători, Brata şi Tătaru, iar în viitor îi vom mai ajuta. Cred că dacă echipa era condusă de la început de viceprimarul Marius Creciu alta era soarta echipei acum. Ne pare rău de ei că vor retrograda, e încă o bilă neagră pentru fotbalul din Oltenia”, a mai declarat Eugen Pârvulescu.

    Revanşă după tur

    În prima parte a campionatului, CS Turnu Severin a plecat neînvinsă de la Târgu-Jiu. Era acea perioadă neagră cu rezultate proaste pentru Pandurii, perioadă care a şi dus la răcirea relaţiilor dintre Condescu şi Grigoraş. După meciul cu Severin din tur, încheiat 2-2, Marin Condescu a intrat în vestiar peste Grigoraş şi a făcut multe reproşuri care până la urmă nu au fost digerate de antrenor. Acele două puncte pierdute de Pandurii cântăresc destul de mult şi în clasament… Oricum, acel rezultat de egalitate va trebui cumva să fie răzbunat, iar cei de la Pandurii au de gând să câştige la Severin. „Dacă ne dorim să mergem în Europa trebuie să câştigăm la Severin. Ştim că nu este un meci uşor, dar ne trebuie victorie”, a declarat Eugen Pârvulescu.

    Opţiune pentru podium

    O victorie la Severin ar putea fi extrem de importantă pentru economia finală a clasamentului Ligii 1. astfel, vineri seara Dinamo va juca cu Steaua, iar etapa viitoare, antepenultima din acest campionat, Petrolul va întâlni Astra. „Sunt meciuri care se joacă în ultima etapă, dar ar fi bine să nu așteptăm ajutor în ultima etapă pentru că e un campionat destul de lung, celălalt începe destul de repede, iar echipele care nu au probleme cred că vor da vacanță. Și eu aș proceda la fel dacă aș fi la o echipă care nu mai are ce câștiga sau ce pierde. N-aș vrea să stăm la ajutor în ultima rundă, aș vrea să ne ajute și Mediașul și Galațiul, dar aș vrea și ca meciul nostru cu Astra să nu fie decisiv. Dacă vom fi constanți, după cele patru etape, înainte de meciul cu Astra, s-ar putea să ne fie bine”, spune Cristi Pustai.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: