spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertŞi Steaua poate fi bătută, nu-i aşa!?

    Şi Steaua poate fi bătută, nu-i aşa!?

    Pandurii va juca duminică seara de la ora 19.00 cu Steaua pe teren neutru la Ploieşti. Un meci greu, dar pe care tehnicianul gorjenilor, Petre Grigoraş îl cataloghează drept uşor pentru că echipa lui nu are nimic de pierdut. „Sunt bonusuri, orice punct câştigat e un bonus. Cu cât iei mai multe puncte în faţa acestor echipe mari e extraordinar. Dacă nu iei nici un punct, asta e, până la urmă acolo se face diferenţa, cine e în faţă şi cine e jos. E cel mai uşor meci, greu a fost cu Mioveni. Cu Steaua e meci uşor, iar dacă reuşim să scoatem un rezultat favorabil ar fi extraordinar de bine”, spune Petre Grigoraş.

    Tehnicianul pandurilor explică ceea ce doreşte să se întâmple cu echipa lui în acest meci. „Ar fi bine să avem continuitate şi în joc, jocul îţi dă speranţe. Dar dacă nu jucăm la capacitate maximă o să avem probleme. Cheia e la noi. Atitudine exemplară, să considere că în faţa lor sunt 11 jucători care pot fi învinşi. Trebuie să avem curaj şi atitudine, doar aşa, cu multă muncă, determinare şi şansă se poate obţine un rezultat pozitiv”, mai spune Grigoraş.

    Steaua e numai una

    Partida de duminică se va juca la Ploieşti, stadionul Astrei fiind noua casă a Stelei. Acest aspect ar putea fi un avantaj pentru olteni. „Nu e nici un fel de avantaj sau dezavantaj. Steaua când a jucat prima partidă la Ploieşti, a strâns mai mulţi spectatori decât Astra. CFR nu a reuşit să depăşească recordul de spectatori din meciul Stelei cu bulgarii. Steaua e iubită peste tot în ţară. Anul trecut la Severin s-a umplut în premieră stadionul. Când jucam cu alte echipe veneau 3-4000 de spectatori, când a venit Steaua au venit 18.000. E de departe cea mai iubită din ţară, are cei mai mulţi suporteri. Indiferent unde joacă ei sunt ca acasă. Faţă de noi, au un mic avantaj. Oriunde merg umplu stadionul, iar asta mai atenuează că nu joacă pe teren propriu. Una e să joci în Ghencea şi e altceva să joci pe alt stadion. Istorie e în orice fir de iarbă din Ghencea, e un uşor handicap pentru ei”, a mai comentat Grig.

    Panduri fantastici

    Marea speranţă a pandurilor în meciul cu Steaua vine din jocul prestat de elevii lui Grig. Gorjenii joacă un fotbal bun, iar cifrele etapei trecute sunt elocvente. Victoria contra Mioveniului are ecou şi acum. Chiar dacă au trecut zile bune de atunci, iată că au apărut şi cifrele acelui meci. Efectiv, acel joc a făcut din Pandurii drept echipa etapei, şapte jucători au fost băgaţi pe baza unui studiu exact în echipa etapei. Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Băcilă, Pintilii, Stromajer şi Lemnaru sunt în echipa etapei. Mai mult, Cardoso şi Nistor sunt în rezervele etapei, aşa că 9 panduri din 11 au făcut furori în etapa a VI-a. „Am citit şi eu Gazeta Sporturilor şi am văzut că avem şapte jucători în echipa etapei. Dacă datele spun asta, ce să facă, să nu ne treacă jucătorii în echipa etapei? Asta trebuie să fie pentru ei o mândrie, dar şi o obligaţie. Mândrie că au ajuns acolo şi au făcut-o prin muncă şi seriozitate. Asta trebuie continuat şi în celelalte etape pentru că nu au trecut decât şase etape”, spune Grigoraş după ce a văzut statistica echipei sale din meciul cu Mioveni. Revenind la acelaşi meci, oltenii au avut cea mai lungă posesie a balonului 33 de minute, a şutat de cele mai multe ori spre poartă fiind şi cea mai bună la capitolul dueluri câştigate contra adversarilor. Şi la driblinguri au excelat oltenii cu 37 de „floricele” în faţa celor de la Mioveni.

    Şi un punct e bun

    Grigoraş ia pulsul echipei în fiecare zi şi îşi vede elevii concentraţi. Tehnicianul vrea ca echipa lui să lege o serie de rezultate pozitive pentru a rămâne pe plus la adevăr. „Nu am legat încă două victorii consecutive, dar îmi convine ritmul acesta, cu victorie acasă şi egal în deplasare. Du-te aşa până la finalul campionatului şi vei fi campion! Consider că la meciul Stelei de la Mediaş au fost momente în care soarta meciului putea să se schimbe. Au fost anumite decizii sau anumite lucruri care dacă se întâmplau altfel schimbau soarta jocului. Fotbalul se joacă însă pe goluri şi Gaz Metan a înscris. E greu ca o echipă ca Steaua, o echipă care vrea să tragă la titlu, să piardă două meciuri consecutiv. S-a întâmplat cu CFR-ul, mi-aş dori să se întâmple şi acum, dar va fi greu. Cert este că vom încerca. Ne dorim să scoatem măcar un punct”, a mai spus Grig.

    „Calculul hârtiei nu ne poate da drept favoriţi. Este clar că Steaua este favorită, dar asta nu înseamnă că nu avem şansa noastră. Cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla la acest meci este să pierdem un joc, să pierdem trei puncte. Orice altceva este extraordinar de bine pentru echipă sau pentru tine ca individ”, Petre Grigoraş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: