spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertUn singur gând: CALIFICAREA!

    Un singur gând: CALIFICAREA!

    Energia poate salva sezonul pe final de an, calificarea mai departe în Cupă fiind la îndemna gorjenilor

    Echipa de handbal Energia Târgu-Jiu are meci în această după-amiază de la ora 18:00 pe teren propriu împotriva celor de la CSU Suceava. Meciul contează pentru Cupa României, o competiție a surprizelor. La Târgu-Jiu se întâlnesc două echipe cu probleme în Liga Națională, așa că pentru niciuna Cupa nu e o prioritate. Colege de suferință în campionat, Energia și CSU Suceava se întâlnesc în meci direct la Târgu-Jiu, așa că este o bună oportunitate pentru gorjeni să-și facă treaba și să se califice mai departe. De fapt mai mult e o datorie pe care handbaliștii lui Andrieș o au după ce în turul campionatului au dezamăgit crunt atât spectatorii cât și conducerea.

    Vrea un joc bun

    Antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, a anunțat că pe el îl interesează calificarea mai departe în Cupă dorindu-și mai mult ca echipa lui să joace la fel de bine. Gorjenii vin după un succes incredibil, acasă cu Minaur Baia Mare, așa că este pe undeva o obligație ca oltenii să continue seria rezultatelor bune. „Această victorie ne-a crescut moralul, dar trebuie să fim conştienţi că nu am realizat mare lucru, am realizat doar o victorie după un lung şir de înfrângeri, o victorie destul de importantă, într-adevăr, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să nu ne entuziasmăm în urma acestei victorii. Este un prim pas, eu chiar credeam în acest prim pas, îl aşteptam mai demult, chiar de la meciul cu Dinamo, nu s-a întâmplat, bine că s-a întâmplat la acest meci cu Minaur. Urmează un meci în Cupa României cu Suceava, trebuie să continuăm pe acelaşi drum, să ne exprimăm din ce în ce mai clar şi mai evident şi să aşteptăm să vină şi rezultatele. Dacă ne vom exprima cum ne-am exprimat în meciul cu Baia Mare, repet, şi la meciul cu Dinamo am avut o exprimare bună, chiar şi la meciul cu CSM am avut o exprimare bună, dar n-am reuşit să acumulăm puncte, urmează acest meci cu Suceava, după care urmează meciul cu Turda şi deplasarea de la Vaslui, cele două meciuri din campionat”, spune antrenorul Energiei, Liviu Andrieș.

    Referitor la meciul de astăzi, Andrieș spune că vrea calificarea și revanșa după eșecul din campionat. „Meciul îl tratăm cu seriozitate, vrem să îl câştigăm, să continuăm acest drum în Cupa României, pentru că se pot întâmpla lucruri frumoase dacă ne dorim. Cred că am arătat că putem să ne batem cu orice echipă din acest campionat. După cum se vede, şi în acest campionat surprizele apar la orice etapă, la orice meci poate să apară o surpriză. Îi felicit încă o dată pe băieţi pentru prestaţia pe care au avut-o cu Baia Mare, dar a trecut acel meci, trebuie să revenim cu picioarele pe pământ, să nu fim euforici, pentru că nu am realizat mare lucru, am realizat doar o victorie”, a comentat Andrieș.

    Amintiri cu moldoveni

    Cei de la Energia au cedat în ultima confruntare directă împotriva celor de la Suceava. „Avem experimentul de la Suceava din meciul din campionat, un joc în care n-am făcut lucrurile cum trebuie, am luat bătaie, la un moment dat chiar aveau nouă goluri diferenţă din minutul 5 până în minutul 22, până la finalul primei reprize am revenit la două goluri diferenţă, dar din păcate am pierdut acel joc. Cred că este un prim mod de a ne mobiliza şi de a câştiga acest meci cu Suceava. V-am spus, nu este un meci foarte, foarte important, dar este un meci pe care ne dorim să-l câştigăm şi suntem obligaţi să-l câştigăm, ţinând cont de ultimele evoluţii ale noastre. În acest campionat cred că nicio echipă nu pleacă cu prima şansă, dar ţinând cont de ce s-a întâmplat în ultima etapă, da, putem spune că plecă cu prima şansă, dar trebuie să fim foarte atenţi şi să tratăm meciul serios, pentru că Suceava nu e o echipă oarecare, uitându-ne şi în campionat ce au făcut, cred că în ultima perioadă şi ei, în afară de această ultimă etapă când au pierdut la Timişoara la 10 goluri, au făcut egal cu Constanţa, ne-au bătut pe noi, au făcut egal la Odorhei, deci este o echipă care joacă handbal, o echipă care aleargă şi o echipă greu de învins, dacă nu tratezi serios acest joc”, a mai declarrat Andrieș.

    „Suceava este o echipă care joacă dacă o laşi să joace, noi i-am lăsat să joace, mai ales în acea perioadă de timp, şi acest lucru s-a văzut. Trebuie să ne fie frică de noi, dar după cum i-am simţit pe băieţi în această ultimă perioadă, suntem pe un drum bun şi cred că asta ne dă o primă şansă în acest joc”, Liviu Andrieș, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: