spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSport intens pe centrul municipiului Târgu Jiu. Campionatul de Streetball a făcut...

    Sport intens pe centrul municipiului Târgu Jiu. Campionatul de Streetball a făcut senzație printre târgujieni! Organizatorii promit să revină

    Municipiul Târgu Jiu a fost gazda , wekendul trecut, Campionatului Național de Streeball. 24 cele mai bune echipe ale acestui sport au ajuns în orașul lui Brâncuși unde s-au luptat pentru titlul cel mare. Au fost două zile pline de mișcare cu efect în rândul târgujienilor.

    Pe terenul amplasat în fața Prefecturii s-au întrecut echipe din București, Constanța, Satu Mare, Arad, Oradea, Brăilă, Sibiu, Cluj Napoca, dar și Craiova. Grupările au fost împărțite pe categorii : feminin respectiv masculin și au jucat reprize de câte 20 de minute. Autoritățile au avut grijă ca atât oaspeții cât și spectatorii să se simtă bine organizând totul ca la carte. „Este un eveniment deosebit. După competiția dedicată Campionatului Internațional Box ce a avut loc la Târgu Jiu , iată, vorbim de un alt eveniment de anvergură. Sperăm să mai organizăm și alte evenimente de genul acesta” , a declarat primarul Marcel Romanescu.

    Reaprind focul victoriei

    Președintele Federației Române de Baschet a vorbit la Târgu Jiu despre o posibilă revenire a echipelor gorjene pe podium. „Avem premisele de a reaprinde flacăra performanței în Târgu Jiu. Vorbim aici de un brand recunoscut la nivel internațional și amintesc de competiția de Cupă Europeană la care a participat echipa gorjeană în perioada 2014-2015. Ne-am dori ca Târgu Jiul să apară din nou pe harta baschet-ului românesc. Ne-am dori să accesăm noua Sala Polivalentă din oraș. Avem discuții legate de viitoarele evenimente iar dacă acest eveniment a fost apreciat de publicul local sperăm ca și în anii următori să ne întoarcem aici”, a declarat Horia Păun președintele Federației Române de Baschet.

    Eveniment anual

    Se urmăresște ca evenmentul să aibă loc anual la Târgu Jiu. „ În Târgu Jiu disciplinele sportive au fost foarte apreciate indiferent de cui s-au adresat. S-a dezvoltat foarte mult sportul, lucru care a condus la alegerea Federației Române de Baschet vis a vis de organizarea acestui turneu. Îi asigur că vor fi foarte atenți când vom purta discuții pentru continuarea acestor lucruri frumoase, aici, la Târgu Jiu. Îmi doresc să devină o tradiție acest turneu”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

    „Datoria noastră este să devoltăm baschetul la nivel național și vrem să dăm Târgu Jiu-lui nota pe care o merită. Târgu Jiu-ul este orașul care ne-a reprezentat la nivel european și ne-am dori ca acest eveniment să devină ciclic”, a declarat Claudiu Fometescu reprezentant al Federației Române de Baschet.

    În 2020, streetball-ul va fi disciplină olimpică la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: