spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSportiv gorjean, cel mai plătit baschetbalist român al momentului. Are doar 16...

    Sportiv gorjean, cel mai plătit baschetbalist român al momentului. Are doar 16 ani

     

     

    Un tânăr sportiv gorjean a devenit cel mai bine plătit baschetbalist român al momentului. Tudor Șomăcescu are vârsta de 16 ani și a semnat un contract cu o echipă din Statele Unite ale Americii, din Liga Overtime Elite.

    Conform baschet.ro, Tudor câștigă 200.000 de dolari pe an în SUA, unde joacă pentru echipa Team Overtime. În Statele Unite ale Americii s-au pus bazele unei noi ligi pentru tinerii baschetbaliști. Se numește Liga Overtime Elite.

    În martie 2021, brand-ul de social media Overtime, care adună peste 50 de milioane de urmăritori pe Instagram, Snapchat, Youtube, Facebook și TikTok, a pus bazele competiției la care iau startul trei echipe, alcătuite exclusiv din jucători cu vârste între 16 și 18 ani. Cele trei echipe care se întrec în Overtime Elite sunt: Team Elite, Team OTE și Team Overtime. Românul Tudor Șomăcescu evoluează pentru Team Overtime, după ce a jucat și pentru liceul Sierra Canyon.

    Dacă jucătorii care aleg să evolueze pentru una dintre cele trei echipe decid să nu își continue cariera în baschet, liga le asigură o bursă de 100.000 de dolari pentru continuarea studiilor în colegiu. Dintre investitorii pentru această bursă îi amintim pe Kevin Durant și Carmelo Anthony.

     

    Își dorește să ajungă al doilea român din NBA

     

    Tudor Șomăcescu își dorește să devină al doilea jucător român din istoria NBA, după Gheorghe Mureșan. El va fi eligibil pentru draft începând cu 2024 și este considerat drept unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști din afara Statelor Unite ale Americii.

    Înainte de a pleca în SUA, sportivul gorjean a jucat la formația U-BT Cluj Napoca. „Îmi doresc enorm de mult să devin al doilea român care joacă în NBA și o să fac tot posibilul să reușesc. Vreau să ajung cea mai bună versiune a mea ca baschetbalist, dar și ca persoană. Iar pentru a îndeplini aceste lucruri, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, să am grijă de sănătatea mea și să muncesc tot mai mult pe zi ce trece”, mărturisea Șomăcescu pentru site-ul oficial al fostei sale echipe înainte de a pleca în SUA.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: