spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSportiv gorjean inclus în proiectul proiectului „Campionii României 2020“

    Sportiv gorjean inclus în proiectul proiectului „Campionii României 2020“

    Atletul gorjean Adrian Garcea, dublu legitimat la Clubul Sportiv Pandurii și la CSM Târgu Jiu, este protagonistul episodului 8 al proiectului „Campionii României 2020“ al Federației Române de Atletismului. Sportivul gorjean, multiplu campion al României, a răspuns la o serie de întrebări. „Anul 2020 a fost un an foarte bun pentru mine. Chiar dacă pandemia de coronavirus mi-a dat bătăi de cap, am reușit să îmi mențin ridicat nivelul de antrenamente și să închei anul cu rezultate notabile“, a spus  Adrian Garcea. Aceasta a precizat că antrenorul său, Ion Bură, are cel mai mare merit în obținerea rezultatelor: „Antrenorul meu are cel mai mare merit în succesele din acest an. Domnului Ion Bură i se datorează, în primul rând, rezultatele și medaliile obținute în 2020. Alături de dânsul am muncit foarte mult și foarte bine și îi sunt extrem de recunoscător pentru tot ceea ce face pentru mine. Sprijinul familiei și colegilor de club a avut și el un factor important în fiecare clasare pe podium a mea din 2020“.

    Adrian Garcea a mai declarat că cel mai frumos moment din acest an a fost la Campionatul Național când a reușit să câștige patru medalii: „Cel mai plăcut a fost în primăvară, când la Naționalele de sală am reușit să cuceresc patru medalii. Pe lângă cele două de la 1.500 m, mi-am trecut în palmares altele două la 3.000 m. Am fost foarte fericit atunci“. Visul lui este să alerge la Jocurile Olimpice.

    A obținut patru medalii de aur

    Adrian Garcea este campion național la seniori și tineret, în sală, la 1.500 m, medaliat cu aur la tineret, și cu bronz la seniori, în aer liber, la Naționalele de la Cluj Napoca, în aceeași probă.

    „Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.

    Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca“, se arată în descrierea proiectului „Campionii României 2020“.

    Adrian Garcea a obținut în anul 2020 patru medalii de aur: medalie de aur la 1.500 m la CN tineret, de la București; medalie de aur la 1.500 m la CN seniori, de la București; medalie de aur la 1.500 m la CN tineret, de la Cluj Napoca; medalie de bronz la 1.500 m la CN seniori, de la Cluj Napoca.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: