spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSportul gorjean, finanțat de Consiliul Județean cu peste un milion de lei...

    Sportul gorjean, finanțat de Consiliul Județean cu peste un milion de lei în 2018

    Șeful Consiliului Județean s-a săturat să fie criticat pe motiv că nu finanțează Pandurii Târgu Jiu! Cosmin Popescu spune că instituția pe care o conduce a pus la bătaie peste un milion de lei pentru finanțarea activităților sportive de la nivelul județului, însă Pandurii nu s-a prezentat cu niciun proiect. Cât privește finanțarea echipei Pandurii de către CJ din postura de membru asociat, Cosmin Popescu încă așteaptă lămurirea situației juridice.

    Deși performanțele sportive pe care echipele de fotbal, baschet și handbal le aduceau pe bandă rulantă au rămas doar o amintire, șefii județului susțin că din punct de vedere legal își fac datoria și finanțează sportul atât cât le permite legea. Președintele CJ, Cosmin Popescu, a prezentat ieri lista completă a asociațiilor sportive care au cerut bani de la județ în acest an. „În intervalul 23 martie-10 aprilie 2018 au fost depuse 10 cereri de finanțare, iar o singură cerere a fost respinsă, deoarece nu a fost elaborată în conformitate cu ghidul aprobat. Au primit finanțare și sunt în procedură de derulare a contractelor următoarele asociații sportive: CS Voicu Dragon – kickbox – 61.519 lei, CS Internațional Bălești – fotbal – 69.519 lei, ACS Auto Corex – 83.326 de lei, CS Universitar Constantin Brâncuși – handbal – 373.428 de lei, ACS Târgu Jiu – baschet – 299.417 lei, Club Școlar Sportiv Târgu Jiu – 63.777 lei, Palatul Copiilor Târgu Jiu – 59.823 lei, ACS Infinit 2013 Târgu Jiu – handbal – 39.240 de lei. În total aproximativ un milion de lei, având în vedere că un contract nu este semnat deocamdată”, a explicat Cosmin Popescu.

    „Nu avem alt cadru legal”

    Președintele Consiliului Județean spune că situația juridică de la Pandurii va fi stabilită în instanță, însă până atunci nu poate fi acuzat că nu sprijină sportul gorjean. „Așa cum știți, fiecare UAT poate să aloce o sumă de maxim 5% din buget pentru finanțarea activităților sportive. Noi în luna martie am aprobat metodologia prin care atribuim aceste contracte de finanțare, pentru că nu facem sponsorizări sau altceva. Am aprobat în unanimitate suma de 1,1 milioane de lei pentru finanțarea sportului din județul Gorj. Aceasta este suma maximă la care ne-am putut angaja. Nu avem alt cadru legal, decât pe legea 350 și hotărârile CJ. Pandurii Târgu Jiu nu a depus proiect. Situația lor juridică și starea de insolvență o să o discutăm altădată, eu vorbesc de respectarea întru totul a legii”, a mai spus șeful CJ Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: