spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertStart amânat la Motru

    Start amânat la Motru

    Oficialii motreni aşteaptă să vadă dacă Federaţia va reprimi echipa gorjeană în Liga a 2-a

    Pe data de 30 iunie era prevăzută reunirea la Minerul Motru. Neştiind deocamdată în ce ligă vor evolua de la anul, existând şanse mari ca după Adunarea Generală de la Federaţie de sâmbătă echipa să fie reprimită în Liga a 2-a, oficialii echipei gorjene nu au altceva de făcut decât să aştepte. Cert este că reunirea a fost amânată cu o săptămână, pentru 7 iulie, atunci când se reunesc majoritatea echipelor de Liga a 3-a.

    Planuri de Liga a 3-a

    Cei de la Motru nu au ascuns faptul că nu şi-ar dori ca Federaţia Română de Fotbal să ofere un loc în Liga a 2-a. „Noi am retrogradat fotbalistic, deci nu am făcut faţă competiţiei, din punctul meu de vedere trebuie să jucăm în Liga a 3-a”, a declarat Mihai Cernica, director sportiv al echipei din Motru. Dar, dacă echipa motreană va primi acea invitaţie de a juca în Liga a 2-a, la Motru situaţia se complică. Minerii şi-au făcut până şi programul pentru Liga a 2-a, aşa că nu-şi fac planuri că ar repromova la masa verde în eşalonul doi. „Fixasem reunirea pentru data de 30 iunie, dar am amânat-o cu o săptămână. Ne vom reuni pe data de 7 iulie, iar până atunci sperăm să avem o idee despre ce trebuie să facem în continuare. Eu sper că la Liga a 3-a pentru că ar fi un chin să ne mai facem de râs un an la Liga a 2-a”, a declarat şi antrenorul Gabi Zahiu. Acesta a declarat ieri că preferă să meargă în continuare pe un sistem sănătos la echipă. „Lipsa banilor ne face să ne gândim la Liga a 3-a, aşa că pentru noi ar fi bine să jucăm în eşalonul trei. Jucând acolo putem să ne facem o strategie, iar peste 2-3 ani, atunci când vom fi puşi la punct din toate punctele de vedere să tragem la promovare în Liga a 2-a. Ne trebuie această perioadă de timp pentru a promova tineri in pepiniera noastră, sunt câţiva copii care merită şansa de a juca la Liga a 3-a, şi nu forţaţi să joace la Liga a 2-a unde cerinţele sunt altele”, a mai declarat Gabi Zahiu.

    Sâmbătă se decid multe

    Antrenorul echipei gorjene aşteaptă ziua de sâmbătă pentru a vedea ce se decide la Adunarea Generală a Federaţiei. Printre subiectele dezbătute va fi şi sistemul competiţional al noului sezon din eşalonul doi, propunerea unei divizii cu două serii a 14 echipe presupune ca Minerul Motru să rămână în Liga a 2-a. Însă, în fotbalul românesc nimic nu e sigur, aşa că sunt şanse mari ca şi după Adunarea Generală să nu se ştie exact ce echipe vor juca din toamnă în cele două serii de Divizia B.

    Se tem de o nouă ruşine

    Cei de la Minerul Motru nu vor să audă de locul de Liga a 2-a din anumite motive. „Ne-a ajuns un an de ruşine. A fost un an în care etapă de etapă am pierdut, iar pe lângă faptul că am pierdut am mai avut uneori şi evoluţii mai mult decât penibile. Avem nevoie de un an la Liga a 3-a, competiţie care se apropie ca şi valoare de ceea ce putem noi”, a mai punctat Zahiu. În plus, se pare că şi problemele cu banii ar fi un motiv demn de luat în calcul la Motru. Un sezon de Liga a 3-a e mult mai ieftin decât unul de Liga a 2-a, aşa că şi acest aspect e de luat în seamă.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: