spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertStart în fotbalul mic

    Start în fotbalul mic

    Liga a II-a va debuta în acest week-end la fel ca şi campionatele de la judeţ

    În acest final de săptămână fotbalul mic revine în prim plan. După ce săptămâna trecută a debutat sezonul la Liga a III-a acum a venit rândul ca şi alte campionate să debuteze. Astfel, Liga a 2-a va demara în trombă, Gorjul având o reprezentantă în această ligă, Minerul Motru. Şi la nivel judeţean va începe fotbalul, ligile a 4-a şi a 5-a având programate prima etapă.

    Motru, debut acasă

    Nou promovată în Liga a 2-a, Minerul Motru va debuta sâmbătă pe teren propriu în faţa celor de la CS Mioveni în prima etapă a ligii secunde. Minerii au ca obiectiv salvarea de la retrogradare, aşa că fiecare punct va conta. „Suntem într-o serie în care se găsesc foarte multe foste prim divizionare. Avem un program extrem de greu la început. Debutăm cu Mioveni, o echipă foarte bună, care a confirmat în amicale şi care vrea să revină în Liga I, apoi mergem la Bistriţa, după care jucăm cu Universitatea Craiova. Deşi va fi foarte greu, încercăm să scoatem maximum, măcar pe propriul teren, unde vom întâlni Mioveni, Universitatea Craiova şi Târgu-Mureş”, a comentat Mihai Cernica.

    Cât despre obiective e clar că minerii urmăresc mai mult să nu cadă decât să tragă la promovare. „Obiectivul e să ne clasăm cât mai sus în sezonul regulat pentru a evita astfel play-out-ul. Vrem să luăm cât mai multe puncte în acest an, ca să stăm liniştiţi. Chiar dacă, nu cred că se pune, cel puţin în acest sezon, problema promovării la Motru, noi ne dorim să ne calificăm în play-off, pentru a nu avea emoţii la retrogradare”, a mai punctat Cernica. Acest sezon va debuta în acest week-end, turul se încheie pe 2 noiembrie, însă Federaţia a decis ca cinci etape din retur să se joacă în această toamnă. În primăvară, după încheierea sezonului regulat, se va juca în sistem play-off şi play-out, pentru promovare (locurile 1-6), respectiv evitarea retrogradării (locurile 7-12).

    Începe şi „judeţul”

    Fotbalul va reveni în prim plan şi la nivel de judeţ. Astfel, ligile a 4-a şi a 5-a vor începe în acest final de săptămână. „Sperăm să avem parte de un sezon lipsit de evenimente neplăcute”, a comentat vicepreşedintele AJF Gorj, Emanoil Popescu. În această toamnă nu vor fi programate etape intermediare, aşa că la fiecare final de săptămână până pe 1 decembrie fotbalul mic va reveni în prim plan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: