spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesSucces pentru Europa!

    Succes pentru Europa!

    Gorjenii au revenit în obiectiv după victoria de la Cluj

    Etapa a 26-a a fost una extrem de importantă în economia clasamentului Ligii 1. Astfel, Pandurii a câştigat la CFR Cluj, Petrolul a bătut acasă în mod logic şi categoric lanterna roşie, Gloria Bistriţa, iar alte două echipe cu aspiraţii la Europa au călcat greşit. Astra Giurgiu a pierdut la Mediaş, iar Dinamo s-a împiedicat pe teren propriu de Universitatea Cluj. În aceste condiţii, clasamentul a suferit modificări. Pandurii a revenit pe locul 4 la egalitate cu locul 3 ocupat de Astra Giurgiu, echipă care a căzut de pe locul 2 , acolo unde a ajuns Petrolul Ploieşti. Dinamo a ajuns pe locul 5, la un punct în spatele pandurilor. Locurile de Europa se joacă.

    Seria neagră la final

    Pandurii a bătut CFR Cluj. Un succes uriaş, o victorie extrem de importantă care ajută trupa lui Cristi Pustai să urce în clasament pe loc de obiectiv. Era extrem de important ca oltenii să obţină ceva la Cluj, să nu piardă pentru că un eşec putea să fie chiar decisiv printr-un concurs de împrejurări. Ei bine, Pandurii a bătut la Cluj, a pus capăt unei serii de meciuri cu evoluţii şi rezultate proaste, iar acum altul e tonusul şi moralul. Dacă lunea trecută aproape că apăruse resemnarea vizavi de Europa, acum speranţele s-au reaprins. Mai mult, victoria de la CFR Cluj a venit la momentul oportun, oltenii punând astfel capăt unei serii de meciuri total nefavorabile. „Mă bucur că am încheiat acea serie neagră pentru că în momentul în care doreşti să ajungi în Europa trebuie să pierzi cât mai puţin şi dacă se poate să nu pierzi consecutiv. Noi pierdusem deja două jocuri, chiar dacă ne gândim că la fiecare joc am fi putut obţine mai mult, inclusiv cu deplasarea de la Galaţi unde la 0-0 am avut penalti”, a spus antrenorul pandurilor, Cristi Pustai. Astfel, Pandurii a reuşit să câştige pe terenul campioanei trei puncte mari.

    Jocul ne dă speranţe

    Pe lângă rezultat, Pandurii a mai reuşit ceva. Este vorba de un joc bun, un joc consistent care le dă speranţe târgujienilor că pot trage la Europa. „Judecând după meciul de la Cluj, eu zic că avem forţă să prindem loc de Europa”, a mai spus şi Claudiu Voiculeţ, mijlocaşul pandurilor. Acelaşi jucător a sesizat şi el schimbarea de atitudine şi evoluţie a echipei sale. „Am venit cu gândul să câştigăm, ne-am prezentat foarte bine, am avut atitudine, am controlat foarte bine centrul terenului şi ne-am creat multe ocazii. Nu pot spune că este cel mai bun joc, poate cel mai bun joc în deplasare în acest an pentru că acasă nu cred că am lăsat de dorit”, a declarat Claudiu Voiculeţ.

    Urmează Dinamo

    Pentru Pandurii urmează un nou examen, un nou test pentru Europa. Gorjenii vor juca duminică seara de la ora 21.30 contra lui Dinamo pe Municipal, un meci cât o finală, un joc în urma căruia putem să ne distanţăm la patru puncte de ocupanta locului cinci, şi astfel să ajungem mai aproape de Europa. Trebuie spus că mai sunt opt jocuri de disputat, din care cinci pe teren propriu!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: