spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Nu sunt de naţională"

    „Nu sunt de naţională”

    Tehnicianul continuă: „Sunt mulţi alţi antrenori care au 1-2 paşi în faţa mea, dar Mircea Lucescu e cel mai potrivit”

    În această perioadă se vorbeşte foarte mult de echipa naţională, mai toată lumea oferă nume care ar putea să-i ia locul lui Victor Piţurcă la cârma primei reprezentative. Ei bine, şi Petre Grigoraş are o propunere: „Mircea Lucescu este cel mai îndreptăţit şi experimentat să preia naţionala”, spune Grig. Dar dacă Il Luce nu va accepta oferta Federaţiei, Grig spune că ceilalţi pretendenţi pot fi selectaţi chiar la întâmplare. „Aş pune cele 10-15 nume de antrenori într-o urnă şi aş trage la sorţi”, spune Grigoraş.

    Nu se vede selecţioner!

    Se ştie că Petre Grigoraş este cunoscut ca un antrenor sincer, un om care spune lucrurilor pe nume. Şi tocmai de aceea, întrebat dacă se numără printre cei 15 tehnicieni care ar trebui să se afle în bolul pentru tragerea la sorţi în vederea stabilirii selecţionerului, Grig spune că nu are loc de alţi tehnicieni. „Eu nu sunt printre cei 15, sunt antrenori care au merite, au experienţă, au câştigat trofee. Mă consider sincer, sunt mulţi alţi antrenori care au 1-2 paşi în faţa mea. Trebuie să am bun simţ, sunt alţii care ar merita să ajungă la naţională”, spune Grig oferind şi câteva argumente ce ar trebui luate în calcul. „Nu aş pune un antrenor până în 40 de ani sub nicio formă”, este un prim indiciu dat de Grig. Apoi, tehnicianul spune că viitorul selecţioner nu trebuie să-şi împartă munca între echipa naţională şi echipa de club. „Un antrenor la naţională trebuie să fie doar antrenorul echipei naţionale, trebuie să se concentreze doar pentru naţionala respectivă. Să te împarţi în mai multe locuri nu e normal indiferent câtă forţă de muncă ai”, a comentat Grigoraş. Acesta spune că cel mai îndreptăţit nume este cel al lui Mircea Lucescu. „E cel mai îndreptăţit, are o vârstă, foarte multă experienţă. Mircea Lucescu la ce experienţă are ar putea antrena şi trei echipe, fără probleme, însă selecţionerul trebuie doar să antreneze naţionala şi atât”, a mai punctat Grig.

    Tentaţia banului

    Dacă Lucescu va refuza naţionala, atunci favorit pare să devină Cosmin Olăroiu care a făcut o avere antrenând în lumea arabă. „Ar fi un pas mare înapoi din punct de vedere financiar, dar fotbalistic vorbind când te lupţi pentru o calificare la European sau Mondial e cu totul altceva decât să joci cu Al Nasr, Al Jazeera sau alte echipe”, mai spune Grig despre o revenire a unui antrenor român în ţară din lumea arabă.

    Acest miraj al lumii arabe, acolo unde se plăteşte bine e şi pe gustul lui Grig. „Deocamdată nu e ţelul meu, poate după 50 de ani aş accepta astfel de propuneri, dacă ar fi. Am avut o ofertă anul trecut, şi acum doi ani, o ofertă din Arabia extrem de tentantă cu cămile şi un rezervor de petrol, dar nu am acceptat dintr-un motiv clar spus de cineva care a lucrat 10-15 ani pe acolo. Nu am acceptat chiar dacă a fi fost un salariu de 6-7 ori mai mare. Era un motiv peste care nu puteam trece peste el. Am avut şi din Bulgaria o ofertă acum câţiva ani, eram pe la Farul. Aşa că am avut din Bulgaria, Arabia şi Azerbaidjan. Acestea au fost propuneri, nu ştiu dacă oferte, dar le-am refuzat din start. Nu sunt tipul să spun că am avut 500 de oferte şi 400 contracte şi nu le-am acceptat. Au fost cele trei, dar am refuzat şi nu din punct de vedere financiar. Am refuzat pentru că aveam o cotă bună, mă simţeam bine aici, indiferent unde antrena, Pandurii, Oţelul sau Farul”, spune Grigoraş referindu-se la varianta de a antrena în Golf.

    Pandurii shop

    Astăzi va avea loc inaugurarea noului magazin de prezentare al echipei. Situat în faţa Hotelului Gorj, magazinul pandurilor este dedicat fanilor care doresc să-şi procure materiale cu însemnele, de la căni, pixuri, brelocuri, brichete până la tricouri, toate cu însemnele alb-albastre şi cu sigla clubului. La inaugurare vor participa şi jucătorii dar şi antrenorul Petre Grigoraş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: