spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Sunt sigur că nu se va desfiinţa echipa de baschet"

    „Sunt sigur că nu se va desfiinţa echipa de baschet”

    Soarta echipei de baschet Energia atârnă de un fir de aţă. În cel mai scurt timp Consiliul de Administraţie de la Energia va stabili dacă va da sau nu bani la Energia şi pentru viitoarea stagiune. Este nevoie de aproximativ 400 de mii de euro pentru ca această echipă să continue în aceeaşi formulă. Ideea e că până pe 4 iulie oficialii Energiei trebuie să achite fabuloasa sumă de 500 de euro drept taxă de înscriere în campionat. Ce va fi stabilit la CER rămâne de văzut, însă un lucru e cert, primarul Florin Cârciumaru se opune desfiinţării echipei de baschet. „Trebuie să găsim soluţii şi să atragem fonduri”, spune edilul şef al Târgu-Jiului.

    „Ajutăm sportul”

    Florin Cârciumaru a ţinut să remarce faptul că toate echipele de prima ligă din Gorj sunt susţinute de către Consiliul Local. „Prin Consiliul Local suntem acţionari la toate echipele de prima ligă, fotbal, handbal şi baschet. Pentru fiecare contribuim cu baza sportivă”, a comentat Cârciumaru. Acesta merge mai departe şi spune că echipa de baschet va continua să existe la Târgu-Jiu. „Pot să spun că am purtat discuţii cu factorii de răspundere şi decizie şi sunt sigur că nu se va desfiinţa echipa. Din toamnă vom avea din nou echipă de baschet în prima ligă. Dar, trebuie să atragem sponsori către toate sporturile, iar dacă ne-am propus să facem performanţă trebuie să facem aceste eforturi”, a comentat Cârciumaru.

    Dar şedinţa când e?

    Se tot vorbeşte de acea şedinţă a Consiliului de Administraţie de la Energia. Ei bine, potrivit preşedintelui clubului Ion Surdu, această şedinţă va avea loc astăzi sau cel târziu mâine. „Imediat ce domnul director Trotea va veni în localitate vom face şedinţa. Trebuie să stabilim ce facem. Cred că miercuri sau cel târziu joi să ne întâlnim şi să stabilim politica pentru viitor”, a comentat Surdu. Acesta spune că va susţine ca echipa să meargă mai departe. „Eu vreau să continuăm cu ambele secţii. Ce va fi vom vedea, însă eu susţin sportul”, a comentat şi Ion Surdu.

    Au refuzat cupele europene

    Federaţia Română de Baschet a trimis pe adresa clubului Energia o invitaţie de participare în cupele europene. Gorjenii n-au stat mult pe gânduri şi au refuzat invitaţia pe motiv financiar. „Am primit o cerere de înscriere în Liga Balcanică, însă am refuzat. Condiţiile de participare sunt absurde. Cred că cei de la Federaţie au rugat toate echipele să participe, însă toţi fug. Sunt trei condiţii ciudate, trebuie să achiţi o taxă de 2.000 de euro de participare, apoi să virezi în contul Federaţiei 10 mii de euro drept garanţie iar aceşti bani îi recuperezi abia la finalul campionatului. Am refuzat pentru că era prea costisitor să înscriem echipa în Liga Balcanică”, a comentat şeful clubului Energia, Ion Surdu. Acesta spune că deja Energia are o reprezentantă în cupele europene. „Avem echipa de handbal calificată în Cupa Cupelor. Poate în viitor o să dăm curs vreunei oferte, însă acum trecem printr-o perioadă mai grea din punct de vedere financiar”, a conchis Surdu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: