spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSuper Energia, o nouă reprezentație!

    Super Energia, o nouă reprezentație!

    Echipa de baschet Energia Târgu Jiu va evolua pentru a 12-a oară în acest an în cupele europene. Gorjenii au de apărat în acest al 12-lea meci bilanțul partidelor pe teren propriu, unul pozitiv cu 5 victorii din tot atâtea partide. După ce au depășit acasă echipe precum Tartu Rock (74-56), Egis Kormend (73-72), Lukoil Sofia (72-67), Okapi Aalstar (93-60) și BC Astana (90-89), gorjenii sunt în fața ultimului meci din faza grupelor, acasă contra lui Enel Brindisi. În acest moment, Energia este deja calificată în sferturile de finală ale EuroChallenge, în top 8, ceea ce este o uriașă performanță pentru gorjeni. „Ceea ce am realizat anul aceste este incredibil”, spune antrenorul Antonis Constantinides având perfectă dreptate. Așa că visul frumos continuă cu un meci în care nu există o miză prea mare pentru gorjeni, ci doar apărarea unui statut important: invincibilitatea pe teren propriu !!!

    Punctul forte al Energiei în acest sezon este terenul propriu. „La Târgu-Jiu se câștigă greu”, o recunosc chiar și adversarii. Așa că pe acest teren interzis, italienii de la Enel Brindisi au de gând să dea marea lovitură, să câștige și astfel să obțină calificarea mai departe în EuroChallenge alături de Energia. În tur, Energia s-a impus dramatic cu 78-76 producând primul eșec al italienilor în ultimul an de zile acasă. Așa că cei de la Brindisi vor veni cu o sete de revanșă, cu dorința de a le strica la rându-i oltenilor bilanțul în meciurile de acasă. „Vrem să jucăm acest meci și să-l câştigăm. Vom juca la victorie pentru că vom avea avantajul terenului propriu în play-off în EuroChallenge și vrem să transmitem mesajul că la Târgu-Jiu este foarte greu să câştige cineva. Astfel, dacă vom reuși să terminăm această grupă neînvinși acasă, o vom face!”, spune antrenorul Energiei, Antonis Constantinides.

    La mâna Energiei stau și kazahii de la BC Astana, cei care în cazul în care oltenii se impun vor însoți echipa românească în sferturile EuroChallenge. Însă, oltenii le-au promis kazahilor că vor juca corect în ultimul meci din grupă și vor încerca să mai câștige un meci. Cât despre o „valiză” de bani venită din Kazakstan, un stimulent nu poate fi vorba. „Nu jucăm pentru un bonus de la Astana, nu facem aşa ceva. Nu ne garantează nimeni că vom câştiga contra celor de la Brindisi, eu consider că e o echipă mai periculoasă decât Astana și mult mai dificilă. Dacă ne gândim și puţin în perspectivă, dacă ar fi să ajungem în Final 4 și oponenta noastră din grupă s-ar califica și ea, am prefera să jucăm cu Astana, nu cu Brindisi”, spune Antonis Constanoinides. În plus, jucătorii au de gând să ia banii promiși de conducere. „Există motivaţie și la acest meci, există un bonus financiar, o primă. Jucătorii primesc bani dacă înving, sunt bonusuri pentru fiecare victorie din EuroChallenge. Ca o paranteză, ar trebui să primească toate bonusurile pentru că ceea ce au făcut până acum este un lucru extraordinar. Cu toate acestea, nu la bani se gândesc prima dată când joacă în EuroChallenge, dacă se gândeau la bani, cu siguranţă nu ajungeam până aici. Principalul motiv pentru care trebuie să câștigăm este acel mesaj, cum că la Târgu- Jiu nu se câştigă”, a mai spus Constantinides.

    Cât contează oboseala?

    Meciul dintre Energia și Enel Brindisi vine la nici 48 de ore de la finalul altui joc, cel din campionat cu CSM Oradea. Totuși, antrenorul oltenilor spune că și italienii pot da vina pe oboseală, așa că se va juca cu garda jos. „Oboseala este o problemă serioasă pentru noi, avem o singură zi între meciuri, dar trebuie să jucăm. Apoi să vă mai spun ceva. Brindisi a jucat joi, sâmbătă și duminică, luni au venit în România, deci efortul se vede și asupra lor”, a mai spus Constantinides.

    Toți stau la mâna noastră

    Situația în grupa I este complicată. Energia este singura echipă calificată mai departe înaintea ultimei etape, iar dacă va câștiga și meciul cu italienii, atunci echipa care va câștiga duelul din Kazakstan dintre BC Astana și Okapi va merge mai departe în sferturi. În schimb, dacă italienii vor triumfa la Târgu-Jiu, atunci ei vor merge mai departe necontând rezultatul din meciul din Kazakstan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: