spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertTânărul baschetbalist Octavian ILIE revine la Târgu Jiu

    Tânărul baschetbalist Octavian ILIE revine la Târgu Jiu

    CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer la echipa de baschet. Transferul este unul cu atât mai spectaculos cu cât este vorba despre un jucător gorjean, Octavian Ilie, pe care oficialii clubului din Târgu Jiu au reușit să-l readucă acasă.

    Conducerea clubului gorjean și-a asigurat astfel serviciile unui campion național U20, cu numeroase selecții la echipele naționale de juniori ale României și care revine să joace la Târgu Jiu, în orașul natal. Octavian Ilie, care poate evolua pe pozițiile 1-2, a semnat pentru un sezon și ne-a declarat că vine cu gânduri mari la Târgu Jiu. Debutant la doar 14 ani, la seniori, în Liga Națională, Octavian Ilie este fără îndoială unul dintre cei mai talentați tineri baschetbaliști gorjeni. Evoluțiile sale la nivel juvenil nu au trecut neobservate, jucătorul gorjean fiind selecționat la echipele naționale ale României U14, U15,U16,U17 si U18. Octavian Ilie și-a trecut în cont și un titlul de campion național U20, cu Știința București, iar evoluțiile sale i-au determinat pe cei de la Dinamo București să-l coopteze în echipa pentru a evolua în Liga Națională.

    Activitate sportivă

    Născut în Târgu Jiu, pe 5 iulie 2003, Octavian Ilie a început baschetul la vârsta de 8 ani la CSS Târgu Jiu, unde, timp de 7 ani a trecut pe la toate categoriile de vârstă. În 2018, la doar 14 ani, fiind fără îndoială unul dintre cei mai tineri jucători debutanți din istoria Ligii Naționale, Octavian a făcut pasul la seniori la formația ACS Târgu Jiu, echipa la care a jucat în prima parte a sezonului din Liga Națională de Baschet Masculin. Talentatul jucător gorjean a trecut apoi, tot in 2018, la CSM București, unde a jucat pentru echipele U16 și U18 ale clubului bucureștean. Din septembrie 2019 și până în 2021 a jucat pentru Știința București. Cu echipa U20 a celor de la Știința București a câștigat titlul de campion național. Din septembrie 2020, Octavian Ilie a jucat si pentru Dinamo București. Având dublă legitimare, Știința- Dinamo, baschetbalistul gorjean a putut evolua alături de Dinamo București în Liga Națională. Din vara acestui an, Octavian Ilie a devenit jucătorul echipei CSM Târgu Jiu, un jucător pe care conducerea clubului gorjean si-a dorit să-l readucă în orașul natal.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: