spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertTensimanul gorjean face furori: va juca semifinală la Wimblendon contra bunului său...

    Tensimanul gorjean face furori: va juca semifinală la Wimblendon contra bunului său prieten Tecău

     sport-02-BBBSă vezi și să nu crezi, Florin Mergea este aproape de o uriașă izbândă. Efectiv, gorjeanul a renăscut în tenisul mondial, face meciuri memorabile alături de partenerul său de la dublu Rohan Bopanna cu care a ajuns până în penultimul act al turneului de Mare Slam de la Wimblendon. Acolo, Mergea și Bopanna vor da peste Horia Tecău și Jean Julien Rojer, cuplul în fața căruia gorjeanul nu a reușit nicio victorie până acum. 

    Au dat lovitura

    Acum mai bine de un deceniu, Florin Mergea făcea show în turneele de juniori. Între timp, Florin Mergea nu a reușit să se impună în tenisul mare la simplu, ba chiar a fost tentat să renunțe, însă soția i-a redat echilibrul, i-a redat motivația și în acest ultim an se culeg roadele. Ajuns la vârsta la care deja a acumulat o vastă experiență, Florin Mergea este unul dintre cei mai buni tenismeni la dublu din lume, dovadă ultimele rezultate. Ei bine, ultimul rezultat este fabulos, gorjeanul alături de indianul Bopanna au reușit să câștige în fața celui mai bun dublu din lume, frații americani Bryan. Este a treia victorie în ultimul an pe care Mergea le-o administrează americanilor, fiind un fel de naș al acestor jucători de-a dreptul fabuloși care domină topul mondial fără probleme. 

    Dar iată că s-a ajuns și în situația în care Florin Mergea să fie un adversar de temu pentru americani, fapt care nu poate decât să bucure. Meciul din sferturi de la Wimblendon a fost unul foarte disputat. Mergea și Bopanna au pierdut la mare luptă primul set, scor 7-5. 

    A urmat un set doi câștigat de Mergea și Bopanna cu 6-4, după care în setul trei totul s-a tranșat în tie-break, scor 12-10. Ei bine, setul patru a avut același curs, s-a ajuns în tie-break unde Mergea a fost senzațional la serviciu, așa că perechea formată din român și indian a acces mai departe după 7-5. 

    5-0 pentru Tecău

    Misiunea mai departe devine infernală. Motivul? Mergea dă peste Horia Tecău, bunul său prieten care îl cam bate pe oriunde îl întâlnește. Tecău și Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de cinci ori, primul câștigând de fiecare dată. 

    În acest an, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au impus în fața cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, în optimi de finală la Roland Garros, și cu 6-2, 5-7, 10-8, în aceeași fază la Roma. Anul trecut, Tecău și Rojer au câștigat în sferturi de finală la s-Hertogenbosch în fața lui Mergea și Marin Draganja. 

    Înaintea acestui duel de la Wimblendon, starea lui Mergea este grozavă. „Mă simt extraordinar aici, mai ales că am câștigat de trei ori aici. Bopanna, partenerul de dublu, joacă foarte bine pe iarbă, asta e suprafața lui favorită, se vede că ne înțelegem bine. E un sentiment plăcut să revin aici. Să câștigi Wimbledonul e ca și cum ai deveni acum numărul unu în lume”, a declarat Florin Mergea.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: