11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăSportTeste grele şi tari pentru Pandurii

Teste grele şi tari pentru Pandurii

Gorjenii vor să joace un amical cu echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Donetsk

Perioada care urmează se anunţă a fi una deosebit de dificilă pentru cei de la Pandurii. Două cantonamente deosebit de grele şi importante pentru perioada care va urma, mai exact cele 15 etape rămase. Cu gândul la o nouă participare în Europa, antrenorul pandurilor face calcule. „Cu 28 de puncte ne calificăm în Europa”, spune Pustai. Totuşi, pentru a fi realizate aceste puncte, oltenii au nevoie de stagii de pregătire bune şi solicitante, astfel încât echipa să se încarce cu energie şi să facă un retur de pomină.

Amical de lux?

Vor să joace cu Şahtior în primul cantonament jucătorii lui Pustai nu vor vedea mingea decât la televizor. Va fi doar un cantonament de acumulare fizică. Abia în stagiul al doilea se va umbla la partea tehnico tactică. Pe lângă antrenamente specifice, Pustai vrea să le ofere elevilor săi şi meciuri tari de pregătire. „Normal că-mi doresc adversari puternici, vreau meciuri cât mai dificile”, spune Pustai.

Gorjenii au intrat în discuiţii şi în acest moment negociază un amical cu o echipă tare a Europei, Şahtior Donetsk. Trupa lui Mircea Lucescu se va afla în aceeaşi perioadă în Antalya, aşa că amicalul poate prinde contur. „Ne-am dori un astfel de amical, suntem în discuţii, sper să se concretizeze pozitiv. Ar fi un meci adevărat, sperăm să se şi organizeze”, a comentat Eugen Pârvulescu. Astfel, părţile au demarat discuţiile pentru un joc test pentru data de 9 februarie, dar deocamdată nu s-a bătut palma.

Oficialul pandurilor spune că se află în relaţii foarte bune cu Mircea Lucescu, aşa că este posibil un duel în Turcia. „Ambele echipe sunt minereşti, suntem în relaţii extraordinare cu Mircea Lucescu, sunt şanse ca meciul să se dispute”, a declarat preşedintele pandurilor. În trecut, Lucescu şi Pandurii s-au mai întâlnit în Antalya, antrenorul urmărind câteva jocuri ale oltenilor în stagiile de pregătire. Gorjenii mai sunt în tratative şi cu alte echipe, Cernomoret Odessa şi FC Sarajevo fiind două din posibilele adversare ale oltenilor.

Cerinţele antrenorului

În vestiar, Cristi Psutai a avut un mesaj care îl repetă la infinit. „Vreau să nu se accidenteze nimeni şi toţi jucătorii să îşi dea seama că este cea mai grea şi importantă perioadă”, spune antrenorul pandurilor. Punctul de vedere al antrenorului este întărit şi de preşedintele executiv. „Va fi foarte greu, o să fie două stagii în care se va acumula mult la nivel de pregătire fizică. Echipa o să arate foarte bine după aceste două cantonamente”, a mai punctat şi Pârvulescu.

Nu se televizează nimic

Din păcate, microbiştii gorjeni nu vor avea ocazia de a vedea vreun meci amical al pandurilor din Antalya. „Nu avem nici un semnal că cineva ar vrea să transmită vreun meci al nostru din Turcia. Noi ne-am dori ca fiecare meci al nostru să fie la tv, dar nu se poate. Nici anul trecut televiziunile nu s-au înghesuit să transmită meciuri din Antalya, aşa că sunt şanse mari ca nici în această iarnă să nu se televizeze vreun meci al nostru”, a mai spus Pârvulescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -